Utredning om investeringer i klimasmart infrastruktur i Norge

Information

Öppet förfarande
2016-04-04 18:32 (GMT+02:00)
2016-04-29 15:00 (GMT+02:00)

Inköpare

Klima og Miljødepartementet Klima og Miljødepartementet
Erlend Grøner Krogstad Erlend Grøner Krogstad
Pb 8013 Dep
0153 Oslo
Norge
972 417 882

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

Oppdragets formål er å anbefale mulige tiltak og virkemidler for å støtte opp under investeringer i klimasmart infrastruktur i Norge. Med klimasmart infrastruktur menes infrastruktur som er robust i møte med klimaendringene, og som har utslipp som er konsistente med overgangen til lavutslippssamfunnet. Oppdraget skal besvare følgende spørsmål (nærmere beskrevet i bilaget):

• I hvilken grad er dagens infrastrukturinvesteringer i Norge klimasmarte, og hvordan innarbeides klimarisiko i planlegging og investeringsbeslutninger?

• I hvilken grad legger rammebetingelsene for offentlig pengebruk (f.eks organisering av oppgaveløsning og offentlige etater, samt nytt regelverk for offentlige anskaffelser) opp til utvikling av klimasmart infrastruktur?

• Hvilke beregninger kan legges til grunn for å vurdere investeringsbehov i klimasmart infrastruktur?

• I hvilken grad kan investeringsbehovene dekkes gjennom en vridning av eksisterende investeringer, og hva er de viktigste grepene for å oppnå dette?

• Hvilke alternative kilder kan skisseres i finansieringen av overgangen til klimasmart infrastruktur (tradisjonell statlig finansiering, statlig infrastrukturfond, grønne obligasjoner, OPS, institusjonelle investeringer i aksjer/eierskapsinstrumenter osv.)

• Det ønskes en kvalitativ vurdering av de mest aktuelle kilder for å finansiere overgangen til klimasmart infrastruktur (tradisjonell statlig finansiering, statlig infrastrukturfond, grønne obligasjoner, OPS, institusjonelle investeringer i aksjer/eierskapsinstrumenter osv.)

• Det ønskes en vurdering av sysselsettings- og verdiskapningsvirkninger knyttet til investeringer i klimasmart infrastruktur i Norge. Disse vurderingene kan være overordnede.

• Endelig ønskes en vurdering av barrierer for investeringer i klimasmart infrastruktur i Norge og hvordan kan de forseres.

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Namn Filstorlek
Konkurransegrunnlag klimasmart infra.pdf 537 KB
Standardavtalen_mbilag.doc 172 KB

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige