201211456 Konsulentbistand for prosjektet "Framtidige trafikksrytingssystem"

Information

Konkurrenspräglad dialog
2013-01-15 09:32 (GMT+01:00)

Inköpare

Jernbaneverket Jernbaneverket
Anna Ankudinova Anna Ankudinova
Stortorvet 7,
0155 OSLO
Norge

Tilldelningsinformation

Konkurransen ble utlyst gjennom Transq.

Trafikk og marked har utarbeidet sårbarhetsanalyse av de åtte trafikkstyringssentralene i Norge som styrer mesteparten av togtrafikken i landet. Analysen har vurdert trafikkstyringssentralenes sårbarhet for og ved hendelser som fører til stans i trafikken, samt hva som kan gjøres for å redusere sårbarheten på kort og lang sikt. Analysen er basert på kvalitative vurderinger knyttet til sannsynlighet for og konsekvens av at ulike trafikkstyringssentraler eller fjernstyringsanlegg er utilgjengelig. I analysen foreslås tiltak for hvordan sikkerheten for trafikkstyringssentralene kan forbedres, på kort og på lang sikt.

I tillegg er det utarbeidet en hovedplan for en felles teknisk plattform for fjernstyring i Norge (CTC). Denne konkluderer med at bruk av en felles teknisk plattform, vil gi vesentlig bedre mulighet enn i dag, til å sikre høy tilgjengelighet og kapasitet på fjernstyringssiden. Den slår også fast at en videreføring av dagens situasjon er et samfunnsøkonomisk dårligere alternativ enn hovedplanens konsept for en felles teknisk plattform for fjernstyring.

Med bakgrunn i de to foreliggende rapportene, skal det foretas en totalvurdering av sikkerhetsaspekt, teknisk plattform samt strukturen for dagens toglederfunksjon, slik at vi kan se hvordan dette best kan løse i et fremtidsperspektiv.



Kontraktstildeling
Tittel: Konsulentbistand for prosjektet "Framtidige trafikkstyringssystem"
Dato for kontraktstildeling: 10-12-2012
Antall mottatte tilbud: 6
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Rambøll Norge AS, ENGEBRETS VEI 5 PO BOX, NO-0213 Oslo, NO.

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige