Konsulentbistand til analyse av teknologistatus, markedsstatus og utvikling for utslippsfri bygge- og anleggsvirksomhet, samt evaluering av Enovas støtteprogrammer på området

Hange

12.02.2024 9:35 (GMT+02:00)
07.03.2024 14:00 (GMT+02:00)

Hankija

Enova SF Enova SF
Bjørn H. Aunøien Bjørn H. Aunøien
Brattørkaia 17A
7010 Trondheim
Norra
983609155

Hange on lõppenud

Hanke lühikirjeldus

Enova har siden 2017 hatt ulike støtteordninger rettet mot å redusere utslipp fra bygge- og anleggsvirksomhet. Gjennom de ulike støtteordningene har Enova støttet teknologi- og markedsutvikling med formål om å bidra til en raskere omstilling til utslippsfrie bygge- og anleggsplasser. Blant teknologiene som har stått i sentrum er utslippsfrie anleggsmaskiner, samt infrastruktur for utslippsfri energiforsyning til bygge- og anleggsplass.

Enova ønsker å inngå en avtale om konsulentbistand til gjennomføring av en evaluering av det samlede programtilbudet til utslippsfrie bygge- og anleggsplasser fra 2017 og frem til i dag. I tillegg ønsker Enova en analyse av teknologi- og markedsstatus og utvikling for sentrale teknologier og løsninger.

Formålet med anskaffelsen er å vurdere effekten av støtteprogrammene og i hvilken grad de har bidratt til ønsket markedsendring. I tillegg ønskes det at analysen av teknologi- og markedsstatus og forventet utvikling belyser sentrale utviklingstrender på området de siste årene og i årene fremover.

Oppdraget er todelt. Del 1 av oppdraget innebærer en analyse av teknologistatus, markedsstatus, samt forventet utvikling for utslippsfrie anleggsmaskiner og tilhørende energiløsninger. Del 2 innebærer en evaluering av Enovas samlede programtilbud for bygge- og anleggsplasser fra 2017 frem til i dag.

Se konkurransegrunnlaget for en nærmere beskrivelse av innhold og omfang for oppdraget.

Mercell Estonia OÜ

Mercelli gruppi kuuluv Euroopa juhtiv e-hanke keskkond vahendab infot ostjate ja tarnijate vahel.

Kontakt

Mercell Eesti kasutajatugi

+372 683 6785
Mercell Estonia OÜ | Põhja puiestee 21C, 10143 Tallinn, Eesti