Paide Linnavalitsus - Anbud og avtaler

Paide Linnavalitsus
Keskväljak 14
72711 Paide
Estland
Org. nummer: 77000246
Informasjon:
 
 
 
Paide linna hankekord

Vastu võetud 15.03.2018 nr 15

Määrus kehtestatakse riigihangete seaduse § 9 lõike 1 alusel.

§ 1.   Üldsätted

  (1) Paide linna hankekord (edaspidi kord) reguleerib Paide Linnavalitsuses (edaspidi ametiasutus) ja linnavalitsuse hallatavates asutustes (edaspidi hallatav asutus) korraldatavate riigihangete planeerimist, riigihanke ja lepingu täitmise eest vastutavate isikute määramist, riigihangete, sh lihthangete ja alla lihthanke piirmäära jäävate hangete, ning lihtsustatud korras tellitavate teenuste riigihangete korraldamist.

  (2) Riigihange on käesoleva korra tähenduses asjade ostmine, teenuste tellimine, ideekonkursside korraldamine, ehitustööde tellimine ja ehitustööde ning teenuste kontsessioonide andmine.

  (3) Sõltumata hankelepingu maksumusest tuleb järgida riigihangete seaduses (edaspidi RHS) sätestatud riigihangete korraldamise üldpõhimõtteid. Hanke maksumused on korras esitatud hankelepingu maksumustena käibemaksuta.

  (4) Korda rakendatakse koostoimes RHSi ja selle alusel kehtestatud õigusaktidega.

  (5) Korras reguleerimata küsimustes juhindub hankemenetluse korraldaja riigihangete seaduses sätestatust.

§ 2.   Mõisted

  Korras on kasutatud järgnevaid mõisteid:
  1) riigihanke eest vastutav isik - isik, kes vastutab hanke korraldamise seaduslikkuse eest vastavalt riigihankeseaduses ja hankedokumentides sätestatud nõuetele, sh juhib hankega seotud komisjonide tööd ja sisestab riigihangete registrisse hankemenetlusega seotud informatsiooni.
  2) vastutav täitja - isik, kes vastutab eelarve tegevusala rahaliste vahendite kasutamise ja hankelepingu täitmise eest.
  3) valdkonna juht – linnavalitsuse liige või ametiasutuse hallatava asutuse juht.

§ 3.   Vastutavate isikute määramine ja nende vastutus

  (1) Hanke eest vastutav isik ja vastutav täitja määratakse Paide Linnavalitsuse kui täitevorgani (edaspidi linnavalitsus) korraldusega kinnitatavas hankeplaanis.

  (2) Hankeplaanis hangete eest vastutavad isikud vastutavad hangete õige ja õigeaegse korraldamise eest, järgides riigihanke korraldamise head tava ning tagades kasutatavate rahaliste vahendite kõige ratsionaalsema ja säästlikuma kasutamise.

  (3) Hankeplaani väliste hangete eest vastutab linnavalitsuse korraldusega kinnitatud eelarve tegevusala rahaliste vahendite kasutamise eest vastutav isik.

§ 4.   Riigihangete planeerimine

  (1) Riigihangete planeerimiseks koostatakse igaks eelarveaastaks hankeplaan, milles kajastatakse riigihanked eeldatava maksumusega üle lihthanke piirmäära.

  (2) Hankeplaani koostamiseks esitavad vastutavad täitjad ja hallatavate asutuste juhid ametiasutuse hangete eest vastutavale isikule planeeritava riigihanke nimetuse, hankelepingu sõlmimise eeldatava kuupäeva ja hankelepingu kestuse, hankelepingu eeldatava maksumuse ja riigihanke eeldatava korraldamise aja.

  (3) Linnavalitsuse riigihangete eest vastutav isik koostab hankeplaani projekti, mille sisalduvad iga planeeritava riigihanke kohta järgmised andmed:
  1) riigihanke nimetus;
  2) hankemenetluse liik;
  3) hankelepingu eeldatav maksumus;
  4) riigihanke korraldamise eeldatav aeg;
  5) hankelepingu eeldatav täitmise tähtaeg;
  6) riigihanke eest vastutav isik;
  7) hankelepingu täitmise eest vastutav isik.

  (4) Hankeplaan kinnitatakse linnavalitsuse korraldusega hiljemalt nelja nädala jooksul pärast Paide linna eelarve vastuvõtmist.

  (5) Hankeplaan avalikustatakse Paide linna veebilehel.

  (6) Hankeplaani koostamine ei kohusta hankijat hankeplaanis märgitud hanget korraldama.

§ 5.   Riigihanke korraldamise keskkond

  (1) Riigihange korraldatakse riigihangete registris elektroonilise menetlusena. Riigihangete registris koostatud dokumente ei pea registreerima linnavalitsuse dokumendihaldussüsteemis (edaspidi DHS).

  (2) Riigihanke võib korraldada riigihangete registris elektroonilise menetlusena ka juhul, kui seadus seda ei nõua.

  (3) Kui riigihanget ei korraldata riigihangete registris, tuleb riigihankega seotud dokumendid registreerida DHS-is.

§ 6.   Alla lihthanke piirmäära jäävate hangete korraldamine

  (1) Asjade ja teenuste tellimisel, mille eeldatav maksumus jääb alla 3000 euro ilma käibemaksuta ning ehitustööde tellimisel, mille eeldatav maksumus jääb alla 10 000 euro, võib teha ettepaneku pakkumuse tegemiseks ühele isikule. Käesolevas lõikes sätestatud korras saadud pakkumuses esitatud asjade, teenuste või ehitustööde hind peab olema mõistlik ning põhjendatud.

  (2) Ettepaneku tegemisel pakkumuse esitamiseks tuleb reeglina koostada soovitavate asjade, teenuste või ehitustööde tehniline kirjeldus ning selgitada pakkumuste hindamise kriteeriumeid. Pakkumuse hindamise kriteeriumeid ei tule selgitada, kui ettepanek tehakse ühele isikule.

  (3) Erandina on lubatud teha ettepanek pakkumuse esitamiseks ilma asjade, teenuste või ehitustööde tehnilist kirjeldust koostamata, andes pakkujale võimaluse tutvuda riigihanke objektiga kohapeal.

  (4) Asjade ja teenuste tellimisel, mille eeldatav maksumus jääb alla lihthanke piirmäära, kuid on suurem kui 3000 euro ilma käibemaksuta ning ehitustööde tellimisel, mille eeldatav maksumus jääb alla lihthanke piirmäära kuid on suurem kui 10 000 euro, koostab vastutav täitja pakkumuse küsimiseks tehnilise kirjelduse ja edastab selle vähemalt kolmele pakkujale või avalikustab lähteülesande linnavalitsuse kodulehel, mis peab olema avalik vähemalt 5 tööpäeva.

  (5) Pakkumused esitatakse e-kirja teel tehnilises kirjelduses määratud e-posti aadressil või paberkandjal linnavalitsuse postiaadressil.

  (6) Tähtajaks esitatud pakkumused vaatab läbi vastutav täitja ja peab vajadusel pakkujatega läbirääkimisi.

  (7) Vastutav täitja teavitab e-kirjaga valdkonna juhti hankemenetluse asjaoludest, sh
  1) pakkumuse koostamise ettepanekute arv ja/või hanke kodulehel avalikustamise aeg;
  2) tähtaegselt laekunud pakkumuste arv;
  3) info esitatud pakkumuste maksumuste kohta;
  4) ettepanek eduka pakkuja määramise kohta.

  (8) Vastutav täitja informeerib pakkujaid hanke tulemustest.

  (9) Vastutav täitja korraldab hankega seotud dokumentide registreerimise DHS-is.

§ 7.   Lihthanke korraldamine

  (1) Lihthange on riigihange, mille eeldatav maksumus käibemaksuta on asjade ja teenuste puhul alates 30 000 eurost, kuid väiksem kui 60 000 eurot ja ehitustööde puhul alates 60 000 eurost, kuid väiksem kui 150 000 eurot.

  (2) Lihthanke korraldab ja hanke alusdokumendid valmistab ette vastutav isik, kes järgib lihthanke korraldamisel RHS § 125 ja käesolevas määruses sätestatud korda.

  (3) Juhul, kui pakkujatega võimaldatakse läbirääkimisi, sätestatakse selline võimalus ja läbirääkimiste kord lihthanke alusdokumentides.

§ 8.   Riigihanke korraldamine maksumusega üle riigihanke piirmäära

  (1) Riigihange on hange, mille eeldatav maksumus käibemaksuta on asjade ja teenuste puhul alates 60 000 eurost ja ehitustööde puhul alates 150 000 eurost.

  (2) Riigihanke korraldamisel, mille maksumus on võrdne riigihangete piirmääraga või ületab seda, kohaldatakse RHS-s ja käesolevas määruses sätestatud korda.

  (3) Üle riigihanke piirmäära maksumusega hangete läbiviimiseks ja RHS-ga sätestatud tegevuste tegemiseks moodustab linnavalitsus vähemalt kolmeliikmelise alalise hankekomisjoni, mille koosseisus on esimees ja kaks komisjoni liiget. Lisaks kuulub igakordselt hankekomisjoni konkreetse hanke eest vastutav isik.

  (4) Hankekomisjon on otsustusvõimeline, kui selle tööst võtab osa rohkem kui pool komisjoni liikmetest.

  (5) Hankekomisjoni pädevuses on:
  1) riigihanke alusdokumentide läbivaatamine ja kooskõlastamine;
  2) riigihanke seadusest ja riigihanke alusdokumentidest tulenevate toimingute tegemine, muuhulgas pakkumuste avamine ja pakkumuste hindamise läbiviimine;
  3) linnavalitsusele ettepaneku tegemine pakkujate hankemenetluselt kõrvaldamise, kvalifitseerimise ja kvalifitseerimata jätmise, pakkumuste vastavaks ja mittevastavaks tunnistamise, eduka pakkumuse väljaselgitamise ja hankemenetluse lõpetamise otsuste tegemiseks ning hankelepingu sõlmimiseks.

  (6) Otsus hanke tulemuste kohta võetakse vastu linnavalitsuse korraldusega.

§ 9.   Lihtsustatud korras tellitavad teenused

  (1) Teenuste lepingu, mille eeldatavast maksumusest rohkem kui 50% moodustab Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2009/81/EL II lisas nimetatud teenused, sõlmimisel ei ole kohustust korraldada hankemenetlust RHS sätestatud korras.

  (2) Lihtsustatud korras tellitavate teenuste tellimisel tuleb järgida RHS § 171 sätestatut.

§ 10.   Sotsiaal- ja eriteenuste erimenetluse korraldamine

  (1) Sotsiaal- ja eriteenuste erimenetluse korda kohaldatakse teenuste suhtes, mille loend on sätestatud Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2014/24/EL XIV lisas.

  (2) Sotsiaalteenuste hankelepingu ja sotsiaalteenuste kontsessioonilepingu korral on riigihanke piirmäär 300 000 eurot ning eriteenuste hankelepingu ja eriteenuste kontsessioonilepingu korral on riigihanke piirmäär 60 000 eurot.

  (3) Sotsiaal- ja eriteenuste erimenetluse korral tuleb järgida RHS § 126, § 127, § 144 ja käesolevas korras sätestatut.

§ 11.   Hankelepingu sõlmimine

  (1) Hankeleping sõlmitakse kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis, kui hankelepingu maksumus on vähemalt 10 000 eurot.

  (2) Alla 10 000 euro maksumusega asja ostmisel, teenuse tellimisel või ehitustöö teostamisel võib asja osta, teenuse või ehitustöö tellida tellimiskirja alusel. Asja ostmise või teenuse osutamise või tööde teostamise aluseks on käesolevas lõikes kirjeldatud juhul vastutava täitja või hallatava asutuse juhi kinnitatud ostudokument või teostatud tööde vastuvõtu dokument.

§ 12.   Meetmed huvide konflikti ennetamiseks, tuvastamiseks ja kõrvaldamiseks

  (1) Riigihanke korraldamise eest vastutav riigihanke eest vastutav isik, riigihanke komisjoni liige, allasutuse juht on kohustatud informeerima oma vahetut ülemust asjaoludest, mis võivad tema osalemisel riigihanke korraldamisel põhjustada huvide konflikti ning vajadusel taandatakse vastav isik riigihanke korraldamisest.

  (2) Pakkumuse avamisel kontrollitakse pakkuja kohta äriregistris avaldatud andmeid, millest selguvad pakkujaga seotud isikud.

§ 13.   Määruste kehtetuks tunnistamine ja rakendamine

  (1) Paide Linnavolikogu 16.02.2012 määrus nr 5 „Paide linna hankekord“ tunnistatakse kehtetuks.

  (2) Paide Vallavolikogu 29.02.2012 määrus nr 4 „Paide valla hankekord“ tunnistatakse kehtetuks.

  (3) Roosna-Alliku Vallavolikogu 29.03.2012 määrus nr 3 „Roosna-Alliku valla hankekord“ tunnistatakse kehtetuks.

  (4) Käesoleva paragrahvi lõigetes 1-3 nimetatud määruste alusel antud haldusaktid kehtivad kuni kehtetuks tunnistamiseni.

§ 14.   Määruse jõustumine

  Määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Aivar Tubli
Linnavolikogu esimees


Tittel Avdeling Tilbudsfrist
Hanked: Paide Hammerbecki Põhikooli (Aiavilja 3, 72712 Paide) ruumiprogrammi muutmine ja remont. 22.04.2024

Gjør et valg over for å få opp resultatet.

Mercell Norge AS

Del av Mercell-gruppen, en av Europas ledende leverandører av elektroniske anbudsverktøy og informasjon mellom innkjøpere og leverandører i det profesjonelle markedet.

Kontakt oss

Klikk her for å gå til support

+47 21 01 88 00