Syrjäsalmen ratasillan uusiminen, Sillan rakentamissuunnitelman laatiminen

Informasjon

21.11.2023 10.16 (GMT+01:00)

Innkjøper

Väylävirasto Väylävirasto
Juhan Tyrväinen Juhan Tyrväinen
Finland
1010547-1

Tildelingsinformasjon

Perustelut sopimuksen tekemiselle ilman aiempien ilmoitusten julkaisemista.

Erityisalojen hankintalaki 43 §:4: Sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi

- Töiden aloittamisen jälkeen, ennalta arvaamattomien pohjaolosuhteiden tullessa ennakkotutkimuksista huolimatta ilmi, ajauduttiin töiden keskeyttämiseen, koska vanhan ratasillan liikkumisen keskeytysraja-arvo saavutettiin. Pohjaolosuhde on osoittautunut ainutlaatuisen ongelmalliseksi eikä vastaavaa ole kohdattu muualla. Tämä pakotti ratalinjan muutokseen, tuoden mukanaan aikatauluriskin vesiluvan ja hallinnollisen suunnitelman etenemisriskin (valitukset ja HO-käsittelyt, joihin hankintayksikkö ei voinut varautua ennalta). 22.9.2023 päivätyn asiantuntijalausunnon (Väyläviraston taitorakenneyksikkö) perusteella uudella ratasuunnitelmaa edellyttävällä sillalla korvattavan vanhan ratasillan voidaan olettaa toimivan rajoitetuin liikennöintinopeuksin noin 2-4 v. Kiertoreittiä ei ole käytettävissä ja sillan ylittävän rataosan katkosta aiheutuu kohtuutonta haittaa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle.

Erityisalojen hankintalaki 43 §:2: Teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

- Töiden keskeydyttyä, resurssit suunnattiin varmistamaan vanhan sillan käyttö ja keskeytykseen johtaneiden ilmiöiden tutkimiseen ja analysoimiseen. Tänä aikana toimittajalle on muodostunut sellainen tekninen ymmärrys olosuhteista, joita ei muilla vastaavilla palveluntarjoajilla ole ollut mahdollista saavuttaa, koska ne eivät ole voineet osallistua samaan tutkimus- ja kehitystyöhön.

Mercell Norge AS

Del av Mercell-gruppen, en av Europas ledende leverandører av elektroniske anbudsverktøy og informasjon mellom innkjøpere og leverandører i det profesjonelle markedet.

Kontakt oss

Klikk her for å gå til support

+47 21 01 88 00