Prissikringsmuligheter i det nordiske kraftmarkedet- Kan introduksjon av transmisjonsrettigheter gi en merverdi til det eksisterende finansielle markedet?

Information

02 - Voluntary contract notice
2015-03-30 11:12 (GMT+02:00)
2015-04-22 12:00 (GMT+02:00)
Nej

Inköpare

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE)
Astrid Sollie Skårdalsmo Astrid Sollie Skårdalsmo
Middelthunsgate 29
0368 OSLO
Norge
970205039

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

Network Code on Forward Capacity Allocation» er en nettkode som har juridisk forankring i EUs tredje energimarkedspakke. Formålet med nettkoden er å øke krafthandelen mellom land gjennom å sørge for at markedsaktørene har muligheter for langsiktig prissikring og dermed kan redusere sin risiko knyttet til ulike områdepriser. I det foreliggende utkastet til nettkode legges det opp til at de systemansvarlige nettselskapene skal pålegges å selge transmisjonsrettigheter, med mindre den nasjonale regulatoren har fattet vedtak om det motsatte. Forslaget kan innebære en endring i markedsdesignet for prissikringsprodukter i det nordiske kraftmarkedet, da det per i dag ikke eksisterer lovgivning i Norge som omhandler utstedelse av transmisjonsrettigheter. Formålet med studien er å få en vurdering, fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, av hva slags konsekvenser en eventuell innføring av transmisjonsretter vil kunne ha i det nordiske kraftmarkedet

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige