Prissikringsmuligheter i det nordiske kraftmarkedet- Kan introduksjon av transmisjonsrettigheter gi en merverdi til det eksisterende finansielle markedet?

Информация о тендерe

02 - Voluntary contract notice
30.03.2015 11:12 (GMT+02:00)
22.04.2015 12:00 (GMT+02:00)
Нет

Информация о покупателе

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE)
Astrid Sollie Skårdalsmo Astrid Sollie Skårdalsmo
Middelthunsgate 29
0368 OSLO
Норвегия
970205039

Closing date has passed.

Информация о тендере

Network Code on Forward Capacity Allocation» er en nettkode som har juridisk forankring i EUs tredje energimarkedspakke. Formålet med nettkoden er å øke krafthandelen mellom land gjennom å sørge for at markedsaktørene har muligheter for langsiktig prissikring og dermed kan redusere sin risiko knyttet til ulike områdepriser. I det foreliggende utkastet til nettkode legges det opp til at de systemansvarlige nettselskapene skal pålegges å selge transmisjonsrettigheter, med mindre den nasjonale regulatoren har fattet vedtak om det motsatte. Forslaget kan innebære en endring i markedsdesignet for prissikringsprodukter i det nordiske kraftmarkedet, da det per i dag ikke eksisterer lovgivning i Norge som omhandler utstedelse av transmisjonsrettigheter. Formålet med studien er å få en vurdering, fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, av hva slags konsekvenser en eventuell innføring av transmisjonsretter vil kunne ha i det nordiske kraftmarkedet

Закупочная документация

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00