KK- Tjenestekonsesjon - Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA)

Information

02 - Voluntary contract notice
21-12-2016 12:34 (GMT+01:00)
25-01-2017 12:00 (GMT+01:00)
18-01-2017 12:00 (GMT+01:00)
Nej

Indkøber

Kristiansund kommune Kristiansund kommune
Asle Andrè Orseth Asle Andrè Orseth
Kaibakken 2
6509 KRISTIANSUND N
Norge
945281871

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Formålet med tjenestekonsesjonen er å legge til rette for at brukere av BPA selv skal kunne velge hvilken leverandør de ønsker skal utføre tjenesten (fritt brukervalg). Samtidig skal ordningen bidra til å sikre at brukerne får den hjelp de har rett på etter helse- og omsorgstjenesteloven.

Brukere som velger å være selvstendige arbeidsgivere omfattes ikke av tjenestekonsesjonsordningen. En tjenestekonsesjonsordning er en forvaltningsmessig tildeling der oppdragsgiver stiller vilkår for å godkjenne leverandører. Oppdragsgivers krav må oppfylles gjennom hele avtaleperioden. Der oppdragsgiver er i tvil forbeholder han seg retten til å innhente dokumentasjon på at kravene fortsatt er oppfylt på et hvilket som helst tidspunkt gjennom avtaleperioden.

Ordningen fungerer slik at leverandører som oppfyller angitte tjenestekonsesjonsvilkår etter søknad gis rett til å tilby BPA til oppdragsgiver. Følgende gjelder for ordningen:

·         Enhver leverandør som oppfyller konsesjonsvilkårene og minimumskravene får sin søknad om konsesjon innvilget.

·         Kun de leverandører som får innvilget sin søknad om konsesjon vil kunne få levere tjenester til brukere hos oppdragsgiver.

·         En leverandør som har fått innvilget konsesjon vil kunne levere tjenester til de brukere som velger vedkommende leverandør (fitt brukervalg).

·         Det foreligger ingen kjøpsplikt for kommunene.

·         Det gjelder like vilkår for leverandørene både i prosessen frem mot og i selve tjenestekonsesjonsordningen.

Oppdragsgiver forbeholder seg retten til å ha hele eller deler av sin totale BPA ordning i egenregi. 

Det er pr dags dato én bruker som har vedtak om BPA og der dette skal gjøres av ekstern aktør. Det ser ut til at det kan bli ytterligere 2 brukere. Disse brukerne utgjør et ganske stort omfang, med opptil 170 timer i uka ved visse tilfeller.

Siden brukerne som vil ha behov for BPA er "tunge" brukere, vil det være nødvendig at leverandør kan tilby assistenter med utdanning som helsefagarbeidere og/eller miljøterapeuter.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark