KK- Tjenestekonsesjon - Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA)

Information

02 - Voluntary contract notice
12/21/2016 12:34 PM (GMT+01:00)
1/25/2017 12:00 PM (GMT+01:00)
1/18/2017 12:00 PM (GMT+01:00)
No

Buyer

Kristiansund kommune Kristiansund kommune
Asle Andrè Orseth Asle Andrè Orseth
Kaibakken 2
6509 KRISTIANSUND N
Norway
945281871

Closing date has passed.

Short description

Formålet med tjenestekonsesjonen er å legge til rette for at brukere av BPA selv skal kunne velge hvilken leverandør de ønsker skal utføre tjenesten (fritt brukervalg). Samtidig skal ordningen bidra til å sikre at brukerne får den hjelp de har rett på etter helse- og omsorgstjenesteloven.

Brukere som velger å være selvstendige arbeidsgivere omfattes ikke av tjenestekonsesjonsordningen. En tjenestekonsesjonsordning er en forvaltningsmessig tildeling der oppdragsgiver stiller vilkår for å godkjenne leverandører. Oppdragsgivers krav må oppfylles gjennom hele avtaleperioden. Der oppdragsgiver er i tvil forbeholder han seg retten til å innhente dokumentasjon på at kravene fortsatt er oppfylt på et hvilket som helst tidspunkt gjennom avtaleperioden.

Ordningen fungerer slik at leverandører som oppfyller angitte tjenestekonsesjonsvilkår etter søknad gis rett til å tilby BPA til oppdragsgiver. Følgende gjelder for ordningen:

·         Enhver leverandør som oppfyller konsesjonsvilkårene og minimumskravene får sin søknad om konsesjon innvilget.

·         Kun de leverandører som får innvilget sin søknad om konsesjon vil kunne få levere tjenester til brukere hos oppdragsgiver.

·         En leverandør som har fått innvilget konsesjon vil kunne levere tjenester til de brukere som velger vedkommende leverandør (fitt brukervalg).

·         Det foreligger ingen kjøpsplikt for kommunene.

·         Det gjelder like vilkår for leverandørene både i prosessen frem mot og i selve tjenestekonsesjonsordningen.

Oppdragsgiver forbeholder seg retten til å ha hele eller deler av sin totale BPA ordning i egenregi. 

Det er pr dags dato én bruker som har vedtak om BPA og der dette skal gjøres av ekstern aktør. Det ser ut til at det kan bli ytterligere 2 brukere. Disse brukerne utgjør et ganske stort omfang, med opptil 170 timer i uka ved visse tilfeller.

Siden brukerne som vil ha behov for BPA er "tunge" brukere, vil det være nødvendig at leverandør kan tilby assistenter med utdanning som helsefagarbeidere og/eller miljøterapeuter.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00