Konkurransegjennomføringsverktøy

Information

08-08-2015 11:03 (GMT+02:00)

Indkøber

Jernbaneverket Jernbaneverket
Morten Angell Berg Morten Angell Berg
Stortorvet 7
0155 Oslo
Norge
971 033 533

Tildelingsinformationer

Jernbaneverket er gjenstand for en reform som er behandlet i Stortinget I Juni 2015. I reformen så ligger det en deling av de funksjoner som i dag er ivaretatt av Jernbaneverket. Disse funksjonene skal ivaretas og deles mellom ett nytt direktorat og ett foretak. Jernbaneverket har nedsatt en gruppe som skal gi råd til departementet hvordan denne delingen av arbeidsoppgaver og ansvar bør være.

Det er uklart hvor delingen av Jernbaneverket og de oppgaver som vi i dag ivaretar vil skje med ett direktorat og ett foretak. Det er også uklart hvordan samhandlingen mellom direktorat og foretak vil være. Hvordan grensesnittet og ansvar mellom direktorat og foretak gå for planlegging, utlysning og gjennomføring av de store prosjektene er blant annet noe av det som må avklares. Da graden av samhandling og det operative ansvarsfordelingen vil være gjenstand for diskusjoner vil det nye direktoratet måtte kunne bruke dagens KGV-verktøy og inngåtte kontrakter i en overgangsfase.

Jernbaneverket har videre mottatt fra Nærings- og fiskeridepartementet forslag om endring av lov om offentlige anskaffelser og tilhørende forskrifter som ledd i gjennomføring av tre nye anskaffelsesdirektiver.

EU vedtok 26. februar 2014 disse tre nye direktiver om offentlige anskaffelser. Departementet har foreslått lov- og forskriftsendringer for å gjennomføre de nye anskaffelsesdirektivene som er kommet fra EU.

I dag så anskaffer Jernbaneverket ut fra klassisk direktiv. I høringen som Jernbaneverket har mottatt fra Nærings- og fiskeridepartementet, og gitt svar på, er forsyningsforskriftens virkeområde foreslått utvidet slik at offentlige myndigheter herunder Jernbaneverket tilbakeføres til forsyningsforskriften. Det er ikke klart om Jernbaneverket blir tilbakeført til forsyningsforskriften, eller blir værende i dagens direktiv. Dette har selvfølgelig stor betydning, både for konkurranseutsettingen og gjennomføring av forhandlingene, ved anskaffelsen av ett konkurransegjennomføringsverktøy.

Difi har også sendt ut Nye reviderte utgaver av SSA-avtalene. Resultatet av SSA-avtalene og innhold og form i de antatt nye SSA-avtalene vil også ha direkte betydning for Jernbaneverkets malverk og den ønskede integrasjon med ett fremtidig konkurransegjennomføringsverktøy.

Jernbaneverket har på bakgrunn av disse ovennevnte forholdene besluttet at det er mest hensikt nå med alle de endringer som er på vei å inngå kontrakt med EU-Supply for en periode på 1+1+1 år for levering av konkurransegjennomføringsverktøy. Det er ikke hensiktsmessig å starte innføringen av ett potensielt nytt verktøy.

Kontrakt vil bli inngått dersom ingen potensielle tilbydere stopper kontraktsinngåelsen ved begjæring om midlertidig forføyning.

Jernbaneverket mener at tjenestens innhold og tekniske kompleksitet, de kommende politiske endringer, samt tid til disposisjon gjør at anskaffelsen i dette tilfelle bare kan fortas hos eksisterende leverandør Ref Lov og forskrift om offentlige anskaffelser. § 14-4 bokstav C ” Dersom ytelsen av tekniske eller kunstneriske grunner eller for å beskytte en enerett, bare kan presteres av en bestemt leverandør”.

Verktøyet er valgt fordi det innehar funksjonalitet som er viktig for at Jernbaneverket skal møte de i dag kjente krav til lov og forskrift om offentlig anskaffelse mm, gir oss muligheten til å etterkomme eksterne pålegg, fra blant annet Riksrevisjonen. Verktøyet understøtter videre prosesser internt i Jernbaneverket.



Kontraktstildeling
Tittel: KGV
Dato for kontraktstildeling: 20-08-2015
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
EU-Supply Holding AB, Gavlegatan 16, 11330 Stockholm, SE.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark