Videreutdanning på masternivå for kommunen som barnehagemyndighet

Information

02 - Udbudsbekendtgørelse
Offentligt udbud
31-03-2014 11:23 (GMT+02:00)
25-04-2014 12:00 (GMT+02:00)
Nej

Indkøber

Utdanningsdirektoratet Utdanningsdirektoratet
Schweigaardsgate 15b
0135 OSLO
Norge
970018131

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Utdanningsdirektoratet har fått i oppdrag å utvikle og igangsette videreutdanningstilbud på masternivå fortrinnsvis for ansatte i barnehagemyndigheten. Videreutdanningstilbudet har som formål å styrke og utvikle kommunen som barnehagemyndighet. Studiet kan tas ved siden av/som del av arbeid og gjennomføres over ett år. Studiet gir15 studiepoeng og er på masternivå. Studiet kan eventuelt strekkes over tre semestre. Studietilbudet skal kunne benyttes av barnehagemyndigheten i alle landets kommuner.

Studiet er i gang ved Høgskolen i Telemark og ved Dronning Mauds Minne Høgskole, 30 studieplasser ved hver utdanningsinstitusjon. Direktoratet ønsker å igangsette studiet flere steder i landet slik at det er lettere tilgjengelig for aktuelle studenter.

En velfungerende lokal barnehagemyndighet forutsetter ansatte med høy og riktig kompetanse.  Meld. St. 24 (2012-2013) Framtidens barnehage påpeker barnehagemyndighetens ansvar og oppgave i arbeidet med å utvikle barnehagen som lærende organisasjon slik at den er rustet til å møte nye krav og utfordringer.

I Stortingsmelding nr. 41 (2008-2009) Kvalitet i barnehagen, satte Kunnskapsdepartementet klare mål for barnehagesektoren; sikre likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager, styrke barnehagen som læringsarena og at alle barn skal få delta aktivt i et inkluderende fellesskap. Departementet påpeker at tilstrekkelig kompetanse i forvaltningen er en nøkkelfaktor for å nå og opprettholde de nasjonale målene for barnehagesektoren, samt møte framtidige utfordringer i barnehagesektoren.

Barnehagemyndighetens praksis må preges av god barnehagefaglig kompetanse, kjennskap til barnehageloven og opplæringsloven med tilhørende forskrifter, kunnskap om kommunens rolle

og ansvar i forhold til ulike aktører på barnehageområdet, god kompetanse knyttet til forvaltning, økonomi, juss og samarbeid med andre etater/kommuner.

Videreutdanningstilbudet skal bidra til å styrke og utvikle kommunen som barnehagemyndighet. Videreutdanningen skal tilbys ansatte i kommunene som har arbeidsoppgaver knyttet til myndighetsoppgaver for barnehager, som for eksempel veiledning, godkjenning, tilsyn, opptak og finansiering. Innholdet i studiet må derfor spenne over ulike fagområder knyttet til barnehagefeltet.

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark