Riisin rietas -retkeilyreitin kestävöintityön hankinta kokonaishintaurakkana

Information

Offentligt udbud
14-09-2020 08:46 (GMT+02:00)
29-09-2020 14:00 (GMT+02:00)

Indkøber

Metsähallitus Metsähallitus
Luontopalvelut Luontopalvelut
Leena Jartti Leena Jartti
PL 94
01301 Vantaa
Finland
0116726-7

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Metsähallitus Pohjanmaan-Kainuun Luontopalvelut tilaajana pyytää tarjoustanne Posiolla Riisitunturin kansallispuistossa sijaitsevan Riisin rietas -retkeilyreitin kestävöinnistä sorastamalla ja uusia pitkoksia rakentamalla maastoon kokonaishintaurakkana täysin valmiiksi tehtynä. Työhön sisältyy lisäksi uran raivausta (tarvittaessa), vanhojen pitkosten ja maastopenkkien pois purkamista, sisältäen kaikki tarvittavat materiaalit, tarvikkeet ja työt, koneet ja kuljetukset sekä tarvittavat lumityöt.
Kokonaisurakka-aika on 10 / 2020 - 8 /2021.

Riisin rietas -retkeilyreitti on 10,7 km pituinen kansallispuistossa kulkeva retkeilyreitti. Reitin maastopenkit ja pitkokset uusitaan ja murskekestävöintiä reitillä lisätään kulumisen vähentämiseksi.
Reittien kestävöinti soramurskeella, murskeella kestävöitävän reitin määrä kuvattu liitteessä 2.

Kestävöintityössä urakoitsija toimittaa murskeen ja kaikki työn toteuttamiseksi tarvittavat työvälineet, koneet ja laitteet. Työt maastossa toteutetaan kolmessa eri vaiheessa, 1. vaihe syksyllä, 2. talvella lumien aikaan ja 3. vaihe keväällä / kesällä lumien sulettua.

Ensimmäisessä vaiheessa urakoitsija merkitsee maastoon kepeillä sorastettavat reitit ja niiden osat.
Toisessa vaiheessa urakoitsija toimittaa murskeen kartassa esitetylle lanssipaikalle (merkitty liitteen 1 karttaan ympyröidyllä P-symbolilla), josta murske ajetaan maastoon kestävöitävälle kohteelle moottorikelkoilla. Karttaan merkityt tiet ja huoltourat ovat urakoitsijan käytössä. Kestävöitävällä kohteella murske levitetään merkityn reitin kohdalle. Kolmannessa vaiheessa keväällä tehdään murskeen tasoitus haravalla ja/tai lapiolla käsityönä lumien sulamisen jälkeen.

Kestävöintityö sorastamalla on kuvattu tilaajan (MH:n) työselostuksessa, tarjouspyynnön liite nro 3. Sorastuksessa käytettävä kalliomurske on rakeisuudeltaan 0-10 mm. Töiden valmistuttua varastopaikkojen puhdistus ja töiden jälkien siistiminen sisältyvät urakkaan.

Pitkosten ja penkkien rakentaminen

Pitkosten ja penkkien rakentamiseen tarvittavan pitkoslankun määrä kuvattu liitteessä 2.

Urakoitsija hankkii ja toimittaa pitkoslankut kartassa esitettyyn lanssipaikkaan (merkitty liitteen 1 karttaan ympyröidyllä P-symbolilla), josta urakoitsija siirtää ne urakkaan kuuluvana työnä työkohteelle maastoon. Urakoitsija toimittaa urakkaan kuuluvana pitkoslankut ja kaikki muut pitkosten ja penkkien rakentamisessa tarvittavat materiaalit, kiinnitystarvikkeet, tarvittavat työvälineet, koneet ja laitteet. Urakoitsija kuljettaa myös penkkeihin käytettävät lankut liitekartassa osoitettuihin paikkoihin. Penkkien rakentaminen kuuluu urakkaan. Uudet rakennettavat penkit ovat mitoiltaan ja muodoltaan samanlaisia kuin vanhat, purettavat penkit.

Työt maastossa toteutetaan kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa vanhat pitkospuut ja penkit puretaan syksyllä ja vanhat pitkokset purettavilta osuuksilla ja purettujen penkkien lankut kasataan reitin varrelle. Toisessa vaiheessa talvella uudet pitkoslankut ajetaan esim. moottorikelkoilla maastoon ja levitetään rakennettaville kohteille. Samalla tuodaan vanhat pitkoslankut ja penkit välivarastoon lanssipaikalle. Kolmannessa vaiheessa pitkosten ja penkkien rakentaminen touko - heinäkuussa 2021, kun lumet ovat sulaneet.

Pitkoslankut ovat tuoretta kuusta (LK), koko 75 mm x 175 mm, pituus vähintään 4 m.
Pitkosten ja penkkien rakentaminen ja vaatimukset on kuvattu tilaajan (MH:n) pitkos- ja penkkityöselosteessa, liite 4.
Pitkosten rakentamisessa syntyvän jätteen poiskuljettaminen maastosta lanssiin/lähimmälle nuotiopaikalle sisältyy urakkaan.

Filer

Navn Størrelse
Riisin rietas -retkeilyreitin kestävöintityön hankinta kokonaishintaurakkana_liitteet.zip 1,62 MB
Riisin rietas -retkeilyreitin kestävöintityön hankinta kokonaishintaurakkana.pdf 302 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark