Riisitunturin kansallispuiston pysäköintialueen rakentaminen kokonaisurakkana

Information

Offentligt udbud
05-08-2020 12:49 (GMT+02:00)
20-08-2020 14:00 (GMT+02:00)

Indkøber

Metsähallitus Metsähallitus
Luontopalvelut Luontopalvelut
Leena Jartti Leena Jartti
PL 94
01301 Vantaa
Finland
0116726-7

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

Metsähallitus Pohjanmaan−Kainuun Luontopalvelut tilaajana pyytää tarjoustanne Riisitunturin Kansallispuiston uuden pysäköintialueen rakentamisesta ja vanhan suoraan Riisitunturintien päässä liittyvän pysäköintialueen kevyestä kunnostamisesta kokonaishintaurakkana täysin valmiiksi tehtynä tarjouspyynnön ja sen liitteiden suunnitelmien mukaisesti.

Tilaaja suorittaa ennen töiden aloittamista pysäköintialueen paikalta puiden poiston ja poiskuljettamisen.

Uuden pysäköintialueen pinta-ala on yhteensä n. 6800 m2 ja olemassa olevan kunnostettavan pysäköintialueen pinta-ala on n. 1700 m2. Koko pysäköintialueelle tulee yhteensä n. 180 autopaikkaa ja alue busseille. Suunnitelmiin merkityille viheralueille sijoitetaan autopaikkojen merkintäaidat ja kaivetaan ojat pintavesien poisjohtamiseksi. Muutoin viheralueet jäävät osin luonnontilaisiksi.

Tarjouspyyntöön sisältyy erillisenä optiona henkilö- ja matkailuautojen pysäköintipaikkojen merkitseminen A-luokan painekyllästetystä puusta valmistetuilla autopaikkojen merkintäaidoilla pysäköintipaikkojen reunoille ja tilaajan toimittamien liikennemerkkien betonisten jalustojen asennus.

Olemassa oleva, suoraan ajotiehen liittyvä pysäköintialue kunnostetaan tasaamalla ja tiivistetyllä # 16 kalliomurskekerroksella.

Kokonaisurakka-aika on 08 / 2020 - 10 /2020.

Töiden toteutusaikataulu
Työt on aloitettava viimeistään 10.09.2020
Jälkien siivoaminen ja töiden tarkastus 15.10.2020 mennessä
Kohde valmis luovutukseen 31.10.2020


Hankinnan kohde

Urakkaan sisältyy pysäköintipaikan alueelta hakkuutähteiden, kantojen ja humuskerroksen poisto. Kannot ja humuskerros läjitetään, muotoillaan, tasataan ja tiivistetään kaivinkoneella kerroksittain piirustuksessa ositetulle lumenkeräysalueelle.

Humuskerroksen ja kantojen poiston yhteydessä perusmaa tasoitetaan, tiivistetään, muotoillaan kallistavaksi alueiden reunoille ja viheralueille kaivettaviin avo-ojiin, joista pintavedet johdetaan ajoväylien kohdalle asennettaviin rumpuputkiin, fii 315 SN8, valumavesien pois johtamiseksi olemassa olevaan avo-ojaan suunnitelman mukaisesti.

Mahdolliset alueelta löytyvät suuret kivet siirretään lumenkeräysalueen ulkoreunalle ja / tai pysäköintialueelle jääville viheralueille.

Pysäköintialueen kantava rakennekerros tehdään rakennetyypin ML1 mukaisesti (liite 3) # 32 kalliomurskeella, joka muotoillaan, tasataan ja tiivistetään jyrällä.

Suoraan Riisitunturintien päässä olemassa oleva pysäköintialue tasataan ja pintaan levitetään 50 mm kerros # 16 kalliomursketta, tiivistetään ja varustetaan autopaikkojen merkintäaidoilla. Merkintäaidat tarjotaan optiona.

Olemassa olevan pysäköintialueen yläpäähän kansallispuiston portin lähialueella suunnitelmista poiketen jää luonnontilaiseksi 150 m2 kokoinen erillistontti, joka erotetaan pysäköintialueesta, eikä se sisälly urakkaan. Erillistontin merkitään maastoon tilaajan toimesta.

Työn toteutuksessa noudatetaan julkaisun InfraRYL, Päällys- ja pintarakenteet kohdan 21200 jakavat kerrokset, eristyskerrokset ja välikerrokset ja kohdan 21300 kantavat kerrokset ohjeistusta ja laatuvaatimuksia.

Kohteen työt toteutetaan kahdessa vaiheessa siten, että alueella liikkuvien matkailijoiden ja muiden liikkujien ajoneuvojen pysäköintimahdollisuudet säilyvät koko töiden toteutuksen ajan. 1. vaiheessa rakennetaan uusi pysäköintialue ja 2. vaiheessa kunnostettava pysäköintialue. Toteutuksen vaiheistuksesta vastaa urakoitsija ja urakoitsijan on esitettävä suunnitelma tilaajalle hyväksyttäväksi ennen töiden aloittamista. Mahdollisesti tarvittavasta liikenteen ohjauksesta väliaikaisine liikennemerkkeineen huolehtii ja vastaa urakoitsija.

Ajallisesti työt toteutetaan lokakuun 2020 loppuun mennessä. Kelirikon aikana raskasta liikennettä Riisitunturintiellä ei sallita. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että alueella liikkuu matkailijoita ja muita liikkujia jalan tai ajoneuvoilla, joiden turvallisuus ei saa vaarantua millään tavalla.

Töitä toteutettaessa on myös huomioitava, että kohde sijaitsee kansallispuistoon rajoittuvalla alueella, joka on suojelualuetta ja liikkuminen maastossa suojelualueen puolella moottoriajoneuvolla on ehdottomasti kielletty.

Tarjoajan edellytetään tutustuvan kohteeseen ennen tarjouksen jättämistä. Kohteen esittelytilaisuus järjestetään 14.08.2020 alkaen klo 10.00, Riisitunturin Kansallispuiston pysäköintipaikalla, os. Riisitunturintie 29, 97900 Posio.

Kohteeseen voi myös tutustua omatoimisesti.

Optiot

1. Tarjouspyyntöön sisältyy erillisenä optiona henkilö- ja matkailuautojen paikkojen merkitseminen kiinteillä A-luokan painekyllästetystä puusta rakennettavilla merkkiaidoilla. Aidan korkeus on 1500 mm maan pinnasta ja se asennetaan kuumasinkityille vakiomallisille maahan upotettaville, 102 x 102 teräsjaloille. Aidan vaakaorteen kiinnitetään ruuveilla alumiinilevylle laminoidut sinivalkoiset vakiomalliset autopaikkamerkit, koko 150 x 150, suunnitelmien mukaisesti. Merkkiaitoja ei pintakäsitellä, suunnitelmat on esitetty liitteissä 1 ja 2.
Aitaa on yhteensä n. 500 m, ml. matkailuautojen paikkojen merkintäaita.

2. Tilaajan toimittamien liikennemerkkien jalustojen asennus € / kpl.
Tarjouspyyntöön sisältyy optiona pysäköintipaikan liikennemerkkien vakiokokoisten jalustojen (h =700) asennus. Jalustojen reikien (fii 60) suojaus sisältyy hintaan.
Jalustoja on yht. n. 30 kpl.







Filer

Navn Størrelse
Riisitunturin kansallispuiston pysäköintialueen rakentaminen kokonaisurakkana_liitteet.zip 538 KB
Riisitunturin kansallispuiston pysäköintialueen rakentaminen kokonaisurakkana.pdf 316 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark