Arbeidsmarkedstiltaket Opplæring - Jobbklubb med 6 ukers arbeidspraksis for Tjenesteområde Øst

Information

Offentligt udbud
20-02-2012 08:41 (GMT+01:00)
16-03-2012 12:00 (GMT+01:00)
16-03-2012 00:00 (GMT+01:00)

Indkøber

NAV Aust-Agder NAV Aust-Agder
Magne Olsen
Postboks 1853,
4858 Arendal
Norge

Tidsfristen er overskredet

Kort beskrivelse

1. Målgruppe

Reelle arbeidssøkere som står tilmeldt NAV og som vil ha utbytte av et strukturert og målrettet opplegg i sin jobbsøking, og som vil ha et behov for arbeidspraksis for å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

2. Opptakskrav

Reelle arbeidssøkere som står tilmeldt NAV og som vil ha utbytte av et strukturert og målrettet opplegg i sin jobbsøking, og som vil ha et behov for arbeidspraksis for å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Blant ledige med behov for standard og situasjonsbestemt innsats, vil langtidsledige, ungdom og innvandrere bli prioritert ved inntak til tiltaket. Personer med nedsatt arbeidsevne, som har fått en vurdering på at dette tiltaket er nødvendig og hensiktmessig, vil få tilbud om tiltaket så raskt som mulig, uten unødig ventetid.

Det vises for øvrig til ungdomsgaranti- og langtidsledighetsgarantiordningen.

3. Kurssted

Øst-Regionen Aust-Agder (Risør, Akland, Tvedestrand). Tilbydere må i sine tilbud spesifisere hvor de kan levere tiltaket.

4. Antall opplæringstimer (totalt og fordelt pr. uke)

Tiltaket gjennomføres over 10 uker. De første 4 ukene består av teori/øvelser med 30 opplæringstimer med instruktør/veileder pr uke. De siste 6 ukene gjennomføres som praksis i bedrift med 37,5 timer praksis pr uke med oppfølging fra veileder.

5. Antall deltakere

Gjennomsnitt 15 deltagere. Tiltaket kan starte med inntil 18 deltage

6. Kursperiode / varighet

NAV Risør planlegger 1-2 tiltaksgjennomføringer à 10 uker pr. halvår. Tiltaksgjennom-føringene vil kunne overlappe hverandre.

7. Læreplan / faglig innhold

Kurset skal bidra til at arbeidssøkere lykkes på arbeidsmarkedet. Særlig viktig er det at deltakerne får en relevant arbeidspraksis i bedrift for å styrke sine ferdigheter og få nye muligheter. Det skal også gis veileding i personlig økonomistyring.

Teori (4 uker):

•Bevisstgjøre deltakerne om egne ferdigheter og muligheter. Realitetsorientere deltakerne ift samsvar mellom kompetanse og jobbmuligheter. Avdekke hva som eventuelt må til for lykkes med eget mål.

•Motivere og inspirere deltakerne til å være aktive i jobbsøkerprosessen.

•Hvordan skrive en målrettet og god CV og søknad.

•Presentasjonsteknikk/Intervjutrening.

•Lære å jobbe i grupper/team

•Gi gode kunnskaper om jobbsøkerprosessen.

•Gi gode kunnskaper om arbeidsmarkedet.

•Kunne bruke PC som verktøy i jobbsøkerprosessen. Eks.vis kunne bruke tekstbehandling, e-post og internett. Deltakerne også bli godt kjent med verktøyene og mulighetene på www.nav.no, herunder bruk av Din side og kvalitetssikring deltagernes CV’er.

•Det skal tilrettelegges for både egenaktivitet og gruppeaktivitet for deltakerne.

•Deltakerne skal utvikle en egen aktivitetsplan om veien videre og hvordan nå sine realistiske mål, herunder arbeid med å gjøre seg kjent på arbeidsmarkedet og finne relevant praksisplass.

•Kursarrangør skal være behjelpelige i prosessen med å skaffe praksisplass i bedrift, og se til at valgte plass er hensiktsmessig for deltakers mål.

•Personlig økonomi (2-5 dager ut ifra deltakeres behov):

oHverdagsøkonomi.

oGjeldsrådgivning.

oHvordan planlegge personlig økonomi ift livssituasjon.

oDet skal være mulighet for deltakere å få individuell veiledning i tillegg til felles teori.

Praksisperiode i bedrift (6 uker):

•Deltakerne skal, så langt det er mulig, selv i løpet av teoridelen av kurset ha skaffet seg en praksisplass. Kursarrangør må være behjelpelig ved behov.

•Kursarrangør skal påse at praksisplassen er i tråd med deltakers mål og mangel på kompetanse.

•Det er en forutsetting at praksisplassen skal styrke deltakers mulighet for fast arbeid.

•Underveis i praksisperioden har kursarrangør ansvar for å følge opp deltakerne, minimum 1 gang per uke.

•Deltagere som ikke formidles ut i praksis/jobb etter teoridelen, skal gis oppfølging og veiledning av tiltaksarrangør 2 dager á 4 timer pr uke resten av tiltaksperioden eller frem til de går i jobb/praksis.

8. Kompetanse, hva kurset skal kvalifisere til

Den primære målsettingen er at kurset skal kvalifisere arbeidssøkere til å kunne orientere seg i arbeidsmarkedet og være aktive arbeidssøkere.

-Bevisstgjøre deltakeren om egne ferdigheter og kompetanse.

-Realitetsorientere arbeidssøkeren i forhold til sammenhengen og samsvar mellom kompetanse og jobbmuligheter.

-Gi gode kunnskaper om hva dagens arbeidsmarked krever og hvilke trender en ser fremover.

-Tilrettelegge for egenaktivitet, gi individuell veiledning og oppfølging av deltakerne.

-Kunne bruke dataverktøy i jobbsøkerprosessen, herunder skrive søknader, orientere seg om arbeidsmarkedet på internett og sende søknader elektronisk.

9. Eksamen / prøver

Det er ikke eksamen.

10. Organisering og pedagogisk tilrettelegging

Arrangørens plan for jobbklubben må blant annet synliggjøre den kompetanse den jobbsøkermodulen skal gi og hvordan målsettingene skal innfris. Det forutsettes at gruppebasert metodikk legges til grunn for undervisningen. Det skal brukes en pedagogisk metode som legger vekt på mestring, løsning og handling. Kursarrangør skal planlegge med bruk av 2 instruktører ifm. dataopplæringen.

Metodikken og/eller arbeidsmetodene det samlede prosjekt bygger på må beskrives nærmere i tilbudet.

Deltakerne skal ved kursstart få oversikt over ukeplaner og timeplaner og hver enkelt deltaker skal få utdelt perm med kursmateriell. Dette er viktig både for å skape forutsigbarhet, og for at deltakerne skal ha mulighet til å forberede seg.

11. Lærere

Det skal fremgå av tilbudet hvilke instruktører som leder de ulike modulene.

Instruktørenes utdanning og arbeidserfaring dokumenteres ved hjelp av CV.

Kunnskap om det lokale arbeidsmarked og NAVs arbeidsmetoder vil bli vurdert som svært viktig.

12. Rådgivningstjeneste

Det skal være satt av tilstrekkelige ressurser til veiledning/oppfølging av alle deltagerne underveis i kurset. I praksisperioden skal hver deltager ha oppfølging på sin praksisarbeidsplass minimum 1 gang hver 14. dag.

Fokus i veiledningen skal være deltakers aktiviteter og muligheter mot jobb. Kursleverandør skal dersom det er nødvendig og kun etter avtale med NAV være behjelpelig med å kontakte aktuelle bedrifter vedr. lønnstilskudd eller praksisplass til deltaker. Dette avklares på forhånd med saksbehandler på NAV.

13. Opplæringslokaler

Kurslokalene må være egnet til undervisning, innfri HMS krav og ha sentral beliggenhet. Det må oppgis konkret adresse, samt beskrivelse av kurslokalene (størrelse, planløsning, inneklima etc.). Lokalene bør også inneholde pauserom samt være utformet slik at de gir anledning til individuell veiledning/samtale med deltakerne. Det må finnes egnet rom der deltakerne kan benytte telefon til jobbsøking. Kurslokalene vil bli vurdert under punktet "kvalitet" i tildelingskriteriene.

14. Teknisk utstyr og tilrettelegging

Rasismefri sone

NAV Arbeid er en virksomhet som tar avstand fra rasisme og diskriminering og som aktivt arbeider for å sikre mangfold og toleranse i egen etat og i arbeidslivet for øvrig. Kursleverandøren må som NAV Arbeids representant i møte med arbeidssøkeren etterleve dette.

Hver deltaker skal ha tilgang til egen PC, som er satt opp med minimum MS Word (eller tilsvarende) og tilgang til Internett. Arbeidsplassen for kursdeltakerne skal også ha en ergonomisk tilfredsstillende utforming. Uansett hvilken modul som gjennomføres skal det til enhver tid være tilgjengelig PC med internett, telefon og telefaks i forbindelse med pågående prosesser.

15. Rapportering

Tiltaksarrangør er ansvarlig for oppfølging av deltagerne og skal i tiltaksperioden holde tett kontakt med tiltaksansvarlig ved NAV-kontoret. Det forutsettes at kursleverandør er i kontakt med deltakere dersom de uteblir av tiltaket uten gyldig grunn, og at dette fortløpende rapporteres til NAV.

Kopier av arbeidspraksisavtale skal sendes NAV

Kursarrangør skal sende fremmøtelister til tiltaksansvarlig ved NAV hver fredag innen kl 12:00. I tillegg skal det under teoridelen av tiltaket hver fredag sendes en ukerapport som kort oppsummerer ukens aktiviteter for hver enkelt deltager samt planer for neste uke.

Tiltaksarrangør skal innen 14 dager etter tiltakets slutt levere sluttrapport på hver enkelt deltaker. Rapporten skal gi en evaluering av hver enkelts deltakelse, muligheter og konkrete planer videre. Evaluering av praksisperioden skal være en del av rapporten – hva fungerte/hva fungerte ikke/hva må det eventuelt jobbes videre med?

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=250695.

Filer

Navn Størrelse
12-1481_-_Del_I_betingelser_for_konkurranse_Jobbklubb_praksis_Øst.pdf 123 KB
12-1481_-_Del_II_Rammeavtale_Jobbklubb_praksis_Øst.pdf 296 KB
Budsjettskjema 83 KB
HMS-erklæring 29 KB
Refusjonskravsskjema 36 KB

Mercell A/S

En del af Mercell, en af Europas ledende aktører inden for formidling af information mellem indkøber og leverandør på det professionelle marked. CVR nr. 25698851

Kontakt

Klik her for at gå til support

+45 63 13 37 00
Mercell A/S | B!NGS
Vesterbrogade 149
, 1620 København V, Danmark