KiVa koulun materiaalin lokalisointi eri kielialueille

Informācija

Atklāts konkurss
23.03.2023 12:11 (GMT+02:00)
25.04.2023 13:00 (GMT+03:00)

Pasūtītājs

Turun yliopisto Turun yliopisto
Jaakko Uotila Jaakko Uotila
Yliopistonmäki
20014 Turun yliopisto
Somija
0245896-3

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir beidzies.

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā!

KiVa Koulu® on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma. Ohjelman tavoitteina ovat kiusaamisen ehkäiseminen, tehokas puuttuminen kiusaamistilanteisiin ja jatkuva seuranta. Suomessa KiVa Koulu-ohjelmassa on mukana yli 800 koulua ja Suomen lisäksi ohjelma on käytössä yli 20 eri maassa.

KiVa Koulu ohjelmalla on monenlaisia materiaaleja jo 15 kielellä.

Yliopisto hakee toimittajaa, joka tuottaa jo olemassa olevien materiaaliemme päivityksiä ja uusia kieliversioita (lokalisointi) laadukkaasti yhdessä sovitussa aikataulussa. Materiaalintuotanto pitää sisällään KiVa Koulu ohjelman materiaalien uusien kieliversioiden asettamista jo olemassa oleviin tiedostoihin sekä niiden taittoa, printtivalmiiden vedosten tuottamista sekä joidenkin materiaalien osalta verkkoversioiden tekemistä, teknistä ylläpitoa ja päivittämistä sekä videoiden uusien kieliversioiden tuottamista (alku– ja lopputekstien sekä tekstitysten ja/tai ääniraitojen asettamista jo olemassa oleviin videoihin). Layoutit sekä graafinen ohjeistus ovat jo valmiina. Tarkempi listaus materiaaleista liitteessä 1.

Selvyyden vuoksi todetaan, ettei toimittaja tee käännöksiä eikä videoita, vaan näihin liittyviä kohteen kuvauksen mukaisia mm. lokalisointitöitä.

Materiaalituotannon prosessikuvaus

Materiaalintuotanto alkaa aikataulusta sopimisella. Tämän jälkeen KiVa antaa toimittajalle pääsyn käännöksiin, valokuviin sekä englanninkielisiin materiaaleihin, jotka toimivat pohjana muokkauksille. Tämän jälkeen alkaa itse kieliversioiden tuottaminen. Asiakkaalle varataan käännösten asettamisen jälkeen kaksi oikolukukierrosta, minkä aikana on mahdollista tehdä vielä muutoksia ja hienosäätöä materiaaleihin. Asiakkailla tarkoitetaan KivaKoulun asiakkaita, jotka tilaavat palvelun käyttöönsä. Nämä oikolukukierrokset lasketaan materiaalintuotantoprosessiin mukaan, eikä niistä veloiteta erikseen. KiVa Koulu ohjelman työntekijät vastaavat materiaalintuotannon koordinoimisesta loppukäyttäjän (=KiVan asiakkaan ulkomailla), kääntäjien, painotalon sekä materiaalin toimittajan välillä. Toimittajan ei siis tarvitse olla KiVan asiakkaisiin yhteydessä, vaan KiVa hoitaa kaiken yhteydenpidon toimittajan ja asiakkaiden välillä. Englanninkielen taitoa tarvitaan, koska esim. kommentit ja korjauspyynnöt tulevat asiakkailta englanniksi.

Materiaalintuotantoprosessin toistuvuus

Tuotantoja, joissa tehdään koko liitteen 1 materiaalipaketti uudelle kielelle, on keskimäärin 1-2 vuodessa. Osatuotantoja (joissa tuotetaan vain osa koko listan tuotteista), voi olla vuosittain useampia samaan aikaan.

ks. Lyhyt kuvaus

Materiaalituotanto, joka sisältää kaikki liitteen 1 materiaalit kestää yleensä noin vuoden. Tähän vuoteen sisältyy myös kielenkääntäjien, oikolukijoiden jne. työaika, eli toimittaja ei käytä kokonaista vuotta työaikaa materiaalintuotantoon, vaan välissä on myös odottelua. Käytännössä 1 vuosi alkaa siitä, kun tilaus tehdään ja loppuu siihen, kun kaikki materiaalit ovat sovitusti printtivalmiina ja/tai verkossa . Alkuvaiheessa tuotannossa keskitytään etenkin käännösten tekemiseen, jolloin tuottaja ei käytä aktiivista työaikaa materiaalintuotantoon. Tuotannon aikana on hetkiä, jolloin toimittaja ei käytä aktiivista työaikaa, esim. kun odotellaan käännösten saapumista tai oikoluvun valmistumista. Materiaaleja valmistuu limittäin, joten kun yhtä materiaalia vasta käännetään, toinen on jo toisella kommentointikierroksella ja kolmas jo valmiina tuotannossa. Palveluntarjoajan toivotaan pystyvän aloittamaan tuotannon viimeistään noin 2 kuukautta tilaushetkestä, kun kyseessä on kaikki liitteen 1 materiaalit.

Toivomme, että pienempiin osatuotantoihin palveluntarjoaja voi ryhtyä 2 viikossa. Jokaisen materiaalituotannon aikataulu sovitaan erikseen yhdessä KiVa Koulu ohjelman ja materiaalin tuottajan kanssa. Isoissa materiaalintuotannoissa toivotaan joustavuutta aikatauluissa kaikkien osapuolten suhteen. Joskus aikataulu saattaa venähtää siitä syystä, että KiVan asiakas ei kykenekään toimittamaan käännöksiä määräajassa tai suorittamaan oikolukua sovitun aikataulun mukaan odottamattomasta syystä. Näissä tapauksissa toivomme joustoa toimittajalta.

Liiteluetteloviittaukset:

Liite 1 Materiaalit
Liite 2 Materiaalien sanamäärät (kuvaa tämänhetkistä aineistojen sanamääriä)
Liite 3 Materiaalien videot
Liite 4 Salassapitositoumus

Iepirkuma dokumentācija

Nosaukums Izmērs
KiVa koulun materiaalin lokalisointi eri kielialueille.pdf 448 KB
KiVa koulun materiaalin lokalisointi eri kielialueille.zip 675 KB

Vēlaties saņemt visaptverošu Jūs interesējošās nozares aktuālo iepirkumu informāciju?

Piesakieties Mercell un saņemiet paziņojumus par jaunākajiem iepirkumiem sev svarīgajās nozarēs 7 dienas bez maksas!

SIA Mercell Latvia

Daļa no Mercell grupas – viens no vadošajiem e-iepirkumu platformu un iepirkumu informācijas piegādātājiem Eiropā.

Par uzņēmumu

Par mums
Kontakti

Sazinaties ar mums

Spiediet šeit, lai dotos uz atbalsta lapu

+371 22720771
SIA Mercell Latvia | Dzirnavu iela 37-43, LV-1010 Rīga, Latvija