Anskaffelse av løsning for sporing, analyse og datamaskering

Information

02 - Contract Notice
Competitive dialogue
5/2/2014 2:34 PM (GMT+02:00)
6/4/2014 12:00 PM (GMT+02:00)
6/4/2014 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Politiets fellestjenester Politiets fellestjenester
Rolf M. Groth Rolf M. Groth
Postboks 8031 Dep
0030 OSLO
Norway
974761157

Closing date has passed.

Short description

Anskaffelsen

Formålet med anskaffelsen er å gjøre politiet i stand til å oppfylle politiregisterlovens krav til sporbarhet ved bruk av opplysninger.

Anskaffelsen skal gi politiet mulighet til å gjennomføre effektiv og treffsikker kontroll av sporingslogger ved hjelp av IKT-verktøy, og dermed bidra til å heve kvaliteten på politiets behandling av opplysninger og ivareta de registrertes rettigheter.

Anskaffelsen skal være i overensstemmelse med aktuell lovgivning, deriblant politiregisterloven, personopplysningsloven og arbeidsmiljøloven.

En ikke uttømmende beskrivelse av leveransen og forutsetningene for denne er gitt i Vedlegg 2.

Opsjoner

Oppdragsgiver skal ha en opsjon på datamaskeringsverktøy som kan benyttes på et heterogent databasemiljø for generell datamaskering i forbindelse med test, utvikling og forvaltning. Dette skal inkludere muligheten for å maskere data på tvers av databaseskjema og muligheten for å maskere data «on-the-fly». Dette for å kunne tilrettelegge testdata for testing av alle applikasjoner og tjenester som behandler personopplysninger og annen skjermingsverdig informasjon, samt å sikre at slik informasjon alltid sendes i anonymisert form til forvaltning, uten å forsinke utsending av feilmeldinger.

Oppdragsgiver skal ha en opsjon på SIEM-funksjonalitet for å kunne sette opp alarmer basert på hendelser eller sett av hendelser, samt rapportering i form av rapporter og automatisk varsling via for eksempel epost, for reaktiv og proaktiv sikkerhetsovervåkning. Løsningen må kunne settes opp i henhold til politiets implementering av ISO 27001.

 

Løsningsforslagene skal også beskrive opsjonene.

 

Kontraktsverdien er, uten forbindtlighet for oppdragsgiver, anslått til å ligge mellom 5 og 30 millioner NOK i investering, og mellom 1 og 6 millioner NOK i årlig vedlikehold. Opsjonene anslås å ha en verdi på mellom 5 og 60 millioner NOK i investering. Tallene er eksklusive MVA. Oppdragsgiver har mangelfulle erfaringstall og anslaget er derfor meget usikkert.

 

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00