TP11570/12178 K301 Utstillingsveksthus Tøyen Klima- og energiløsning. Opsjon tekniske arbeider

Information

10/18/2012 3:46 PM (GMT+02:00)

Buyer

Statsbygg Hovedkontor Statsbygg Hovedkontor
Anders Wethal Per Aksel Larsen
Biskop Gunnerusgt. 6, Postboks 8106 Dep
0032 Oslo
Norway

Short description

Denne veiledende kunngjøringen er knyttet til Statsbyggs pågående planlegging for nytt utstillingsveksthus for Universitetet i Oslo, lokalisert ved Sirkustomten som ligger inntil Botanisk hage på Tøyen, Oslo. Statsbygg er Norges største sivile byggherre og bygger for offentlig formål. Statsbygg ønsker i den kommende konkurransen å invitere kompetente firmaer eller miljøer, nasjonalt eller internasjonalt, innen prosjektering og utførelse av klima- og energisystemer, eller veksthussystemer, til å utvikle og levere den beste løsningen for klimatisering og energibruk for det nye utstillingsveksthuset. Areal utstillingsareal utgjør cirka 1870 m2 med arealer for tropisk sone, middelhavsavdeling, ørken- og savanneavdeling. Samlet bruttoareal utgjør cirka 3.400 m2.

Det stilles strenge klimakrav i utstillingsarealene, og samvirket med plantemassen er betydelig (transpirasjon). Det er vesentlig fokus på å utvikle løsninger som sikrer god energiøkonomi og som ivaretar god plantehelse. Man antar at det må legges til grunn en form for semi-lukket løsning. Det vil i nær framtid (4.kvartal 2012), bli utlyst en begrenset konseptkonkurranse for klima- og energiløsning av utstillingsveksthuset, med sikte på å inngå kontrakt med vinneren for prosjektering og bygging av det valgte konseptet. Det vil bli gitt nærmere informasjon om godtgjørelse og betingelser for deltakelse i konkurransen i endelig utlysning.

Konkurranse bygger på et forprosjekt for veksthuset utviklet av arkitektene Stein Halvorsen AS med rådgivere. Oppdragsgiver for Statsbygg er Kunnskapsdepartementet.

Denne kunngjøringen har som formål:

-å forberede aktuelle leverandører i markedet for den kommende konkurransen. Det søkes aktører med evne, interesse og kompetanse for å utvikle gode løsninger for klimatisering av utstillingsveksthus

-å forberede potensielle aktører til å styrke og supplere nødvendig kompetanse for oppgaven og til å se potensialet for egen leverandørutvikling

-å markedsføre prosjektet og å trigge interesse for entreprisen

Se ellers foreløpig prosjektbeskrivelse vedlagt annonsen.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Vedlegg_til_veiledende_kunngjøring_norsk10okt.pdf 2.06 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00