TP11570/12178 K301 Utstillingsveksthus Tøyen Klima- og energiløsning. Opsjon tekniske arbeider

Информация о тендерe

18.10.2012 15:46 (GMT+02:00)

Информация о покупателе

Statsbygg Hovedkontor Statsbygg Hovedkontor
Anders Wethal Per Aksel Larsen
Biskop Gunnerusgt. 6, Postboks 8106 Dep
0032 Oslo
Норвегия

Информация о тендере

Denne veiledende kunngjøringen er knyttet til Statsbyggs pågående planlegging for nytt utstillingsveksthus for Universitetet i Oslo, lokalisert ved Sirkustomten som ligger inntil Botanisk hage på Tøyen, Oslo. Statsbygg er Norges største sivile byggherre og bygger for offentlig formål. Statsbygg ønsker i den kommende konkurransen å invitere kompetente firmaer eller miljøer, nasjonalt eller internasjonalt, innen prosjektering og utførelse av klima- og energisystemer, eller veksthussystemer, til å utvikle og levere den beste løsningen for klimatisering og energibruk for det nye utstillingsveksthuset. Areal utstillingsareal utgjør cirka 1870 m2 med arealer for tropisk sone, middelhavsavdeling, ørken- og savanneavdeling. Samlet bruttoareal utgjør cirka 3.400 m2.

Det stilles strenge klimakrav i utstillingsarealene, og samvirket med plantemassen er betydelig (transpirasjon). Det er vesentlig fokus på å utvikle løsninger som sikrer god energiøkonomi og som ivaretar god plantehelse. Man antar at det må legges til grunn en form for semi-lukket løsning. Det vil i nær framtid (4.kvartal 2012), bli utlyst en begrenset konseptkonkurranse for klima- og energiløsning av utstillingsveksthuset, med sikte på å inngå kontrakt med vinneren for prosjektering og bygging av det valgte konseptet. Det vil bli gitt nærmere informasjon om godtgjørelse og betingelser for deltakelse i konkurransen i endelig utlysning.

Konkurranse bygger på et forprosjekt for veksthuset utviklet av arkitektene Stein Halvorsen AS med rådgivere. Oppdragsgiver for Statsbygg er Kunnskapsdepartementet.

Denne kunngjøringen har som formål:

-å forberede aktuelle leverandører i markedet for den kommende konkurransen. Det søkes aktører med evne, interesse og kompetanse for å utvikle gode løsninger for klimatisering av utstillingsveksthus

-å forberede potensielle aktører til å styrke og supplere nødvendig kompetanse for oppgaven og til å se potensialet for egen leverandørutvikling

-å markedsføre prosjektet og å trigge interesse for entreprisen

Se ellers foreløpig prosjektbeskrivelse vedlagt annonsen.

Закупочная документация

Название Объем
Vedlegg_til_veiledende_kunngjøring_norsk10okt.pdf 2,06 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00