Kultivering av elvemusling (Margaritifera margaritifera) for gjenutsetting. Drift av prosjektet og kultiveringsanlegget i 2020

Information

Award of a contract without prior publication of a contract notice in the Official Journal of the European Union
3/9/2020 9:31 AM (GMT+01:00)

Buyer

Miljødirektoratet Miljødirektoratet
Jarl Koksvik Jarl Koksvik
PB 5672 Sluppen
7485 Trondheim
Norway
999601391

Assignment text

Elvemusling er trua i henhold til Norsk Rødliste for arter (2015) og er i tillegg en ansvarsart for Norge. Prosjektet kultivering av elvemusling (Margaritifera margaritifera) har til hensikt å styrke trua bestander av arten i Norge. Det skjer gjennom innsamling av voksne stammuslinger fra vassdrag hvor rekrutteringen er fraværende eller svak og hvor bestanden dermed står i fare for å dø ut. Muslingene sendes til Austevoll utenfor Bergen hvor det er bygd opp et spesialdesignet anlegg hvor hensikten er å produsere rekrutter for tilbakeføring til naturen. Anleggsdriften innebærer alle steg i livssyklusen inklusive det parasittiske stadiet på fisk av ørret eller laks. Utsettingsforsøk har vist at muslingene som skal tilbakeføres til naturen bør være minimum 4 mm og må holdes på anlegget i minimum 2 år.

Universitetet i Bergen har siden 2012 utviklet metodikk knyttet til kultivering av elvemusling og drevet anlegget på Austevoll.



Kontraktstildeling

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00