Kultivering av elvemusling (Margaritifera margaritifera) for gjenutsetting. Drift av prosjektet og kultiveringsanlegget i 2020

Hankinnan yleistiedot

Sopimuksen tekeminen ilman ennakkoon Euroopan unionin virallisessa lehdessä julkaistua tarjouskilpailukutsua jäljempänä luetelluissa tapauksissa (täyttäkää liite D1)
9.3.2020 10.31 (GMT+02:00)

Hankintayksikkö

Miljødirektoratet Miljødirektoratet
Jarl Koksvik Jarl Koksvik
PB 5672 Sluppen
7485 Trondheim
Norja
999601391

Hankintapäätös

Elvemusling er trua i henhold til Norsk Rødliste for arter (2015) og er i tillegg en ansvarsart for Norge. Prosjektet kultivering av elvemusling (Margaritifera margaritifera) har til hensikt å styrke trua bestander av arten i Norge. Det skjer gjennom innsamling av voksne stammuslinger fra vassdrag hvor rekrutteringen er fraværende eller svak og hvor bestanden dermed står i fare for å dø ut. Muslingene sendes til Austevoll utenfor Bergen hvor det er bygd opp et spesialdesignet anlegg hvor hensikten er å produsere rekrutter for tilbakeføring til naturen. Anleggsdriften innebærer alle steg i livssyklusen inklusive det parasittiske stadiet på fisk av ørret eller laks. Utsettingsforsøk har vist at muslingene som skal tilbakeføres til naturen bør være minimum 4 mm og må holdes på anlegget i minimum 2 år.

Universitetet i Bergen har siden 2012 utviklet metodikk knyttet til kultivering av elvemusling og drevet anlegget på Austevoll.



Kontraktstildeling

Mercell Suomi Oy

Osa Mercell-ryhmää, Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelman tuottajaa.

Yleistä hankinnoista

Hankintalaki
TED

Yhteydenotto

Klikkaa tästä asiakaspalveluun

+358 207 528 600