Support og udvikling af it-understøttelsen af Kriminalforsorgens forretning

Information

02 - Meddelande Om Upphandling
Selektivt förfarande
2016-01-04 14:07 (GMT+01:00)
2016-02-11 12:00 (GMT+01:00)

Inköpare

Direktoratet for Kriminalforsorgen - Koncern IT Direktoratet for Kriminalforsorgen - Koncern IT
Kristina Fjellander Anastasia T. J. Nordensgaard
53383211

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

1. Baggrund for udbuddet.

Direktoratet for Kriminalforsorgen, Koncern-IT, udbyder support og udvikling af udvalgte systemer til it-understøttelsen af Kriminalforsorgens forretning. De udbudte ydelser vil skulle håndtere en samlet systemportefølje (herefter Systemporteføljen, jf. nedenfor).

 

Support og udvikling samt It-driften af Systemporteføljen varetages på tidspunktet for dette udbud af KMD A/S.

 

Det er besluttet at genudbyde den nuværende kontrakt for Systemporteføljen igennem to separate konkurrenceudsættelser – dvs. helholdsvis support/udvikling og drift hver for sig. Indeværende udbud omfatter således ikke drift.

 

Systemporteføljen består ved udbuddet af Kontrakten af nogle få systemer til understøttelse af sagsbehandling inden for Kriminalforsorgens forretningsområde, samt understøttelse af nødvendig informationsudveksling med øvrige myndigheder. Der vil i kontraktperioden kunne tilføjes ny funktionalitet til systemerne i Systemporteføljen, eksisterende systemer vil kunne fjernes fra Systemporteføljen, og der vil kunne tilføjes systemer til Systemporteføljen

 

Systemporteføljens forretningsområde omfatter ved udbuddet af Kontrakten følgende eksisterende systemer:

  • Klientsystemet, som er det væsentligste fagsystem til understøttelse af straffuldbyrdelse og straffesagskæden. Klientsystemet er et specialudviklet fagsystem, nøje tilpasset til Kundens forhold og myndighedsudøvelse.

  • Integrationsplatformen, som er en platform, der muliggør etablering af kommunikation mellem fagsystemer indbyrdes og med eksterne ressourcer.

  • NemSMS, som er en forretningsservice på Integrationsplatformen, der tilgår e-Boks’ NemSMS funktionalitet og som aktuelt anvendes af Klientsystemet.

 

Der er parallelt med udbuddet af Kontrakten ved at blive udviklet yderligere services (Datafølgeseddel, Digital Post samt integration til Kriminalforsorgens beskæftigelsesregistreringssystem)

 

Klientsystemet er et modent system udviklet over en 10 årig periode, hvor Integrationsplatformen og NemSMS er nyere komponenter. Disse systemer, komponenter og services vil blive detaljeret beskrevet i udbudsmaterialet. Klientsystemet er Kriminalforsorgens primære fagsystem til understøttelse af opgaveløsningen og de forskellige sagskomplekser i alle Kriminalforsorgens institutioner, og indeholder stærkt personfølsomme data. Brugerorganisationen omfatter ca. 4.800 medarbejdere. Den primære hjemmel som forvaltes er Straffuldbyrdelsesloven.

 

Klientsystemets samlede formål er at sikre den fornødne registrering, og herunder dokumentere og opretholde det fornødne beslutningsgrundlag, til at varetage denne forretningskritiske opgave. Klientsystemet er herunder sags- og journalsystem for den samlede behandling af alle klienter, dvs. indsatte i fængsler og arresthuse m.v. med tilhørende og efterfølgende tilsyn, samt for personer som vurderes i forhold til eventuel frihedsberøvelse.

 

Det bemærkes således, at den primære anvendelse af Klientsystemet er som støtteværktøj til udmøntningen af straf og tilsyn, og ikke primært traditionel sagsbehandling, som i det øvrige danske forvaltningssystem. Sådan sagsbehandling er også en vigtig og integreret del af Klientsystemet, men denne er i vidt omfang underlagt det overordnede hensyn til udmøntningen af straf m.v

 

Leverandøren forventes at yde løbende support og udvikling af Systemporteføljen, primært begrundet

i lovgivningsmæssige ændringer, men Kunden kan ikke pt. nærmere præcisere omfanget. Omfanget af dette er tilsvarende uvist på nuværende tidspunkt.

Teknologier som Systemporteføljen er baseret på:

Teknologimæssigt er IT-systemerne i Systemporteføljen primært udviklet på .NET, C#, WCF, Winforms, NHibernate samt REST og SOAP services. Systemerne er endvidere baseret på NUnit, Microsoft Windows Server, Microsoft IIS, Oracle DB og Microsoft SQL Server.

 

Systemintegrationer som Systemporteføljen anvender:

Systemporteføljens eksterne integrationer er aktuelt begrænset til udadgående integration til e-Boks’ NemSMS service. I 2016 er der planlagt eksterne integrationer med services hos Rigspolitiet (både ind- og udadgående) samt til Strålfors Connect (udadgående) til support af Digital Post og fjernprint (på sigt). Der er endvidere i 2016 planlagt integration til Kriminalforsorgens beskæftigelsesregistreringssystem. Da der kan komme behov for informationsudveksling med øvrige myndigheder, kan yderligere integrationer blive aktuelle i kontraktperioden.


2. Udbudte ydelser

Nærværende udbud omhandler en rammekontrakt, der omfatter følgende hovedydelser:

A.

Support og udvikling

Udvikling omfatter varetagelsen af de nødvendige opgaver, for at videreføre opdaterede og sikre velfungerende systemer i Systemporteføljen, herunder videreudvikling af de eksisterende systemer i Systemporteføljen samt udvikling af nye systemer i tilknytning til den eksisterende Systemportefølje og i relation til Kriminalforsorgens forretning. Ordregiver varetager selv 1. line og i et vist omfang 2. line support. Leverandøren forventes at levere en supportfunktion, som understøtter Kundens supportfunktion.

 

B.

Transition

Transition omfatter overtagelsen af opgaverne vedrørende support og udvikling af Systemporteføljen fra den nuværende leverandør.

 

Rammekontrakten er ikke eksklusiv. Ordregiver er under ingen omstændigheder forpligtet til at bestille vedligeholdelse og udvikling hos leverandøren, men er alene berettiget hertil. Herudover er ordregiver berettiget til at bestille udviklingsopgaver hos tredjemand.

Ud over ovenstående ydelser i punkt A-B, vil leverandøren også skulle bistå med tilknyttet rådgivning og konsulentydelser i forhold til Systemporteføljen samt bistå med ophørsydelser i forbindelse med rammekontraktens ophør, herunder ved ordregivers hjemtagelse af ydelserne eller overdragelse til en ny leverandør. Ophørsydelser kan forventes at have en varighed ud over rammekontraktens ophør i øvrigt.

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Namn Filstorlek
Skabelon 1 (Kontaktoplysninger).doc 45 KB
Skabelon 2 (Tro og love vedr gæld til det offentlige).docx 25 KB
Skabelon 3 (Tro og love vedr art 45 stk 1 og 2).docx 25 KB
Skabelon 4 (Erklæring om nøgletal).docx 32 KB
Skabelon 7 (Erklæring om konsortium).docx 25 KB
Skabelon 6 (Støtteerklæring vedr økonomisk eller teknisk formåen).docx 25 KB
Skabelon 5 (Referenceliste).docx 28 KB

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige