Kiljuhanhen pesimäalueiden inventointilennot helikopterilla

Information

Öppet förfarande
2021-05-05 15:43 (GMT+02:00)
2021-05-19 15:00 (GMT+02:00)

Inköpare

Metsähallitus Metsähallitus
Teemu Ruotsala Teemu Ruotsala
PL 94
01301 Vantaa
Finland
0116726-7

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

Metsähallitus, Luontopalvelut pyytää tarjouksia Kiljuhanhen pesimäalueiden inventointiin sisältyvistä helikopterilennoista Lapin luontopalvelujen alueilla vuosina 2021-2022 tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

Palveluiden tarkempi sisältö sekä vaatimukset on kuvattu tässä tarjouspyynnössä.
Hankinta koostuu vuosina 2021 ja 2022 toteutettavista helikopterilennoista. Lennot ovat osa kiljuhanheen liittyvää EU:n LIFE Luonto -rahaston hanketta (LIFE19 NAT/LT/000898, LIFE LWfG CLIMATE).

Lentojen tarkoituksena on kuljettaa kerralla kahta Metsähallituksen työntekijää alla liitteessä 1 merkityille Natura-alueille. Lentojen aikana laskeudutaan usean vesistön ääreen mistä Metsähallituksen työntekijät ottavat useita noin 0,5 litran vesinäytteitä helikopterin kyytiin. Lentojen pituudet ja näytepaikkojen määrä suunnitellaan helikopterin lentosäteen mukaan. Lentoja on noin 2 kappaletta yhtenä päivänä ja yhteensä noin 5 päivänä sekä vuonna 2021 että vuonna 2022. Lennot toteutetaan vuosittain aikavälillä 15.6.-7.7. Vuosittaisten helikopterilentojen aloituspaikka ja lopetuspaikka on Ivalon lentoasema, tai muu Inarin kunnan alueella erikseen sovittava lentojen kannalta keskeinen paikka.

Metsähallitus järjestää ja kustantaa majoituksen lentopäivien välillä sellaisessa majoituskohteessa, mihin palveluntuottaja saa kaluston parkkiin seuraavalle päivälle keskeisessä sijainnissa ja josta seuraavan päivän lennot jatkuvat yhdessä Metsähallituksen henkilöstön kanssa. Molempina lentovuosina on pyrkimus lentää mahdollisimman maantieteellisesti kattavasti kaikilla liitteessä 1 esitetyillä kohteena olevilla Natura-alueilla ja siten myös helikopterin laskeutumispaikat, tankkauspaikat lentojen kannalta keskeisessä sijainnissa, huoltopaikat, ja palveluntuottajan sekä metsähallituksen henkilöstön majoituspaikat vaihtelevat työn suorittamisen aikana ja palveluntuottajan täytyy olla teknisesti tähän kykeneväinen.

Palveluntuottaja toteuttaa kaikki lennot vuosina 2021 ja 2022 yllä määritetyn aikavälin sisällä siten, että palveluntuottaja pystyy joustavasti toteuttamaan lennot sen mukaan miten olosuhteet muun muassa sää, kiljuhanhen pesimäkauden ajoittuminen, sekä muut tekijät sitä edellyttävät. Yhden vuoden lennot eivät myöskään välttämättä toteutu yhtäjaksoisena, jos olosuhteet pakottavat pitämään taukoa lennoista. Palveluntuottaja vastaa helikopterilentojen toteutuksesta sekä siihen sisältyvästä kalustotarpeesta (huoltoajoneuvot, gps-laitteet, kamerat, jne)

Palveluntuottajalla tulee olla valmius reagoida välittömästi esimerkiksi kaluston rikkoutumiseen tai määrätyn lentäjän esteellisyyteen lentää tarvittavana aikana, sillä lentojen toteutus ei voi näistä syistä estyä. Helikopterin on oltava yllä kuvattuun toimintaan teknisesti ja taloudellisesti sopiva ja sillä on voitava operoida ja laskeutua turvallisesti pohjoisen Suomen tunturi- ja erämaa-oloissa.

Ennen helikopterilentoja Metsähallitus suunnittelee näytteenottokohteet ja toimittaa palveluntuottajalle lentoreitit gpx- tai shapefile-tiedostona. Tämän perusteella palveluntuottajan tulee pystyä lentämään suunnitellut reitit ja laskeutumaan turvallisesti erämaa-olosuhteissa kohdevesistöjen välittömään läheisyyteen.

Edellytämme paikkatietoon perustuvaa karttajärjestelmää kopterissa, jolla Metsähallituksen henkilöstö voi seurata kulloistakin sijaintia, lentoreittiä ja näytteenottopisteiden sijaintia kartalla. Järjestelmään on myös kyettävä tallentamaan havaintoja paikkatietoon sidottuna. Tallennetun tiedon tulee olla myös siirrettävissä ulos palveluntuottajan järjestelmästä esim. excel-tiedostona tai vastaavana. Lisäksi helikopterissa on oltava valokuvaamiseen sopiva laadukas järjestelmäkamera. Kerätyn paikkatiedon ja kuvien on oltava Metsähallituksen käytössä heti lentojen päättymisen jälkeen. Lentäjiltä edellytämme kokemusta vastaavan tyyppisistä tehtävistä ja Suomen kielen sujuvaa osaamista.

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Namn Filstorlek
348159_liitteet.zip 797 KB
Tarjouspyyntö.pdf 301 KB

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige