Darbo vietų profesinių rizikos faktorių vertinimas

Information

2019-11-19 14:23 (GMT+01:00)
2019-11-26 11:00 (GMT+01:00)
Nej
Nej

Inköpare

Europos humanitarinis universitetas VšĮ Europos humanitarinis universitetas VšĮ
Oksana Vankova Oksana Vankova
Savičiaus g. 17
LT-01127 Vilnius
Litauen
300548028

Anbudsfristen har passerat.

Kort beskrivning

Europos humanitarinis universitetas ieško įmonės, kuri gali atlikti Darbo vietų profesinių rizikos faktorių  vertinimą.
Numatyti darbai:
  • Esamų ir galimų rizikos veiksnių nustatymo ir rizikos vertinimo darbų plano parengimo paslaugos, preliminarus kiekis - 1 vnt.;.
  • Profesinės rizikos veiksnių tyrimo ir vertinimo paslaugos, preliminarus kiekis 20 vnt.;
  • Rizikos šalinimo ir mažinimo plano parengimo ir supažindinimo su juo paslaugos, preliminarus kiekis - 1 vnt.
Reikalavimai įmonei:
Atliekant darbo vietų profesinį rizikos vertinimą, Paslaugos teikėjas turi įvertinti kiekvienai pareigybei būdingus rizikos veiksnius. Įvertinti riziką dėl:
3.2.1. fizikinių (apšvietimas, akustinis triukšmas, mikroklimatas, bendra vibracija, rankas veikianti vibracija, elektromagnetinis laukas) veiksnių poveikio, kuri nustatoma rizikos tyrimo matavimo duomenis lyginant su Lietuvos higienos normose ir kituose teisės aktuose nustatytais dydžiais bei ribinėmis vertėmis, atsižvelgiant į rizikos veiksnių poveikio trukmę, jų savybes ir naudojamas asmenines apsaugines priemones;
3.2.2. ergonominių (vienkartinio keliamo krovinio masė, kėlimas ir pernešimas (krovinio kėlimas ir pernešimas kartu dirbant kitą darbą iki 2-jų kartų per val., krovinio kėlimas ir pernešimas pastoviai per pamainą, laikomo rankomis krovinio masės atstumas nuo darbuotojo kūno, rankomis keliamo krovinio masės pakėlimo ar nuleidimo aukštis), nuolat pasikartojantys rankų judesiai (dalyvaujant plaštakos ir pirštų raumenims, dalyvaujant rankų ir pečių juostos raumenims), statinio krūvio dydis per pamainą prilaikant svorį (viena ranka, dviem rankomis, dalyvaujant liemens ir kojų raumenims), darbo poza, liemens daugkartiniai priverstiniai palenkimai, sunkių krovinių kėlimo ir pernešimas, traukimas ir stūmimas, darbo įtampa, dėmesys, dėmesio koncentravimas, regos įtampa, darbo zonos parametrai) veiksnių poveikio, kuri nustatoma rizikos tyrimo matavimo duomenis lyginant teisės aktuose, atitinkamuose standartuose ir metodikose nustatytais rekomenduojamais neviršytinais dydžiais ir reikalavimais, atsižvelgiant į ergonominių veiksnių veikimo trukmę, jų savybes ir darbuotojo sveikatos pakenkimo galimybę;
3.2.3. fizinių veiksnių poveikio (veiksniai, kurie kelia pavojų dėl netinkamo darbo vietos įrengimo, darbo priemonių, jų judančių dalių, kėlimo įrangos, keliamo krovinio, transporto priemonių, krentančių daiktų fizinio poveikio, taip pat dėl galimo sprogimo, gaisro, statinių stabilumo ir tvirtumo neužtikrinimo);
3.2.4. psichosocialinių veiksnių poveikio (veiksniai su darbo aplinkos sąlygomis, veiksniai susiję su darbo reikalavimais, veiksniai susiję su darbo organizavimu, veiksniai susiję su darbo turiniu, veiksniai susiję su darbuotojų santykiais).
3.3. Paslaugos Teikėjas turi parengti ir pateikti profesinės rizikos vertinimo darbų planą.
4. Paslaugos Teikėjas privalo turėti matavimo prietaisus, paslaugai atlikti, su galiojančia metrologine patikra.
5. Paslaugos Teikėjas privalo turėti visas licencijas, akreditacijos pažymėjimus. ( negali būti persamdoma įmonė, paslaugų atlikimui.)
4. Paslaugas atlikti savo medžiagomis, preparatais, detalėmis, atsarginėmis dalimis ir t.t., įranga, technika, įrankiais ir transportu be papildomo apmokėjimo.
5. Paslaugas atlikti vadovaujantis Lietuvos Respublikoje galiojančiais įstatymais, norminiais aktais.
6. Nustačius riziką ir priėmus sprendimą dėl rizikos priimtinumo ar nepriimtinumo, turi būti teisės aktų nustatyta tvarka užpildytos profesinės rizikos nustatymo kortelės.
8. Paslaugos Teikėjas pateikia perkančiajai organizacijai atliktų matavimų aktus, protokolus, patikros liudijimus, korteles kiekvienam vertinamam profesinės rizikos objektui, išvadas ir kitą su darbo vietų profesinės rizikos vertinimu susijusią dokumentaciją.
Prašome pateikti pasiūlymus su paslaugų įkainiais, atskirai nurodant paslaugas atskiroms darbuotojų grupėms (galima pasinaudoti pateikta lentele). Pasiūlymus galima teiki iki lapkričio 26 d. 12 val.
Dėl papildomų klausimų ar patikslinimų prašome skambinti tel. +3706563017 – Oksana Vankova arba el.paštu oksana.vankova@ehu.lt.

Kilus techniniams Mercell sistemos klausimams kreiptis į klientų aptarnavimo vadybininkę Ritą Kindurytę tel. +370 655 82875, el.paštas:riki@mercell.com

Dokument (klicka på filnamnet för att ladda ner)

Namn Filstorlek
DARBO VIETOS PROFESINĖS RIZIKOS VERTINIMO PASLAUGU lentele.docx 16 KB

Mercell Commerce

Del av Mercellgruppen, en av Europas ledande leverantörer av elektroniska upphandlings- och anbudssystem på den professionella marknaden.

Kontakta oss

Klicka här för att gå till vår support

+46 077 144 02 00
Mercell Commerce | Lindhagensgatan 94, 11218 Stockholm, Sverige