Teknisk/økonomisk utredning med vurdering av behov for koordinering mellom regional- og distribusjonsselskap (DSOer) i planlegging og drift

Информация о тендерe

02 - Voluntary contract notice
03.06.2016 16:05 (GMT+02:00)
24.06.2016 12:00 (GMT+02:00)
Нет

Информация о покупателе

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE)
Jørgen B. Lampe Jørgen B. Lampe
Middelthunsgate 29
0368 OSLO
Норвегия
970205039

Closing date has passed.

Информация о тендере

Dagens regelverk innebærer at Statnett i prinsippet er systemansvarlig i hele nettet. Oppgaver, ansvar, rettigheter og plikter i henhold til forskrift om systemansvaret er i all hovedsak begrenset til regional- og sentralnett. I praksis koordinerer Statnett planlegging og drift i sentralnett og deler av regionalnettet. For det øvrige regionalnettet og distribusjonsnettet er koordineringen i større grad avhengig av eventuelle lokale initiativ på tvers av konsesjonsgrenser og eierskap.

Behovet for koordinering både i planlegging og drift er i økende grad tilstede i regional- og distribusjonsnettet. Tilknytning av ny produksjon i distribusjonsnettet, ønske om økt utnyttelse av fleksibilitet hos strømforbrukere og fokus på effektiv utnyttelse og utvikling av nettet, fører i mange tilfeller til behov for avklaring om forhold knyttet til både nettplanlegging og drift hos tilgrensende konsesjonærer. Det gjelder både regionalnett og distribusjonsnett.

I tilfeller med ulike nettselskap som eier regionalnett og distribusjonsnett er det i dag i liten grad formalisert pålagt koordinering i planlegging og drift. Flyten mellom nettnivåene har historisk i stor grad gått fra regionalnett til distribusjonsnettet, noe som har begrenset koordineringsbehovet. Utbygging og tilknytning av produksjon i distribusjonsnettene og en målsetting om i større grad å utnytte fleksibiliteten i distribusjonsnettene, så vil bl.a. flyten oftere kunne gå fra distribusjonsnettene til regionalnettet. Dermed påvirkes regionalnettene i større grad av driftsbeslutninger i distribusjonsnettet. Denne endringen i bruken av nettet vil i økende grad fører til et behov for koordinering.

NVE ønsker en teknisk/økonomisk rapport/utredning med vurdering av behovet for pålagt koordinering mellom regional- og distribusjonsnettselskap i planlegging og drift, eventuelle barrierer for koordinering, mulig organisering, synergier ved ulike koordineringsoppgaver og fordeling av oppgaver mellom systemansvarlig og regionalkoordinator.

 

Закупочная документация

Название Объем
Konkurransegrunnlag_Regional koordinering.pdf 94 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00