Energimodeller og Energikart for framtidig transport i Norge

Information

Award of a contract without prior publication of a contract notice in the Official Journal of the European Union
18.07.2018 11:31 (GMT+02:00)

Buyer

Statens vegvesen Statens vegvesen
Bjor Grønnevet Bjor Grønnevet
Postboks 6706 Etterstad
0609 Oslo
Norway
971 032 081

Assignment text

Transportsektoren er i gang med en stor omstilling fra bruken av flytende, fossile drivstoff til bruk av mer bærekraftige energibærere. Den mest aktuelle teknologien er elektrisitet, enten direkte i batteri-elektriske kjøretøy eller som hydrogen i brenselscelle-kjøretøy.

Dette vil stille nye krav til infrastruktur for kraftleveranse. Transportetatene og Avinor ønsker derfor å sammenstille kraftbehov for de ulike transportformene, inklusive større utbyggingsprosjekter, for årene 2030 og 2050. For å sikre at NTP-målene kan nås, er det viktig at tilstrekkelig kraft er tilgjengelig på riktig tid og sted.

Energimodellen vil være helt sentral i dette arbeidet. Vi ønsker å utvikle energimodellen ytterligere, for å kunne beregne dagens og framtidens kraftbehov. Modellen må kunne beregne energiforbruk for de ulike transportmidlene for et utvalg av lette og tunge kjøretøy.



Kontraktstildeling
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
SINTEF AS, Postboks 4760 Torgarden, 7465 Trondheim, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00