Effekter av et forandret EU-rammeverk for de nordiske støttesystemer til fremme av fornybar energi i de nordiske land

Informacija apie pirkimą

Atviras konkursas
2015-04-08 10:37 (GMT+03:00)

Informacija apie pirkėją:

Nordic Energy Research (Nordisk Energiforskning) Nordic Energy Research (Nordisk Energiforskning)
Inger Strand Karni Inger Strand Karni
Stensberggata 25
0170 Oslo
Norvegija
984809255

✅✅✅ Norite gauti tokią informaciją kas rytą? Užpildykite anketą viršuje spausdami "IŠBANDYTI NEMOKAMAI" ✅✅✅

Nordisk Energiforskning skal på vegne av den nordiske arbeidsgruppen for fornybar Energi (AGFE) kjøpe en konsulenttjeneste. Tjenesten består av utarbeidelse av en rapport basert på definert prosjektbeskrivelse, organisering og rapportering fra to fellesnordiske seminarer.

Formål og avgrensning:

- Utarbeide gjennomarbeidet forslag til hvordan de langsiktige klima- og energipolitiske målsetningene, herunder fornybar energiutbygningen fra 2020 til 2030, kan understøttes gjennom støtte til fornybar energi.

-Bruke studiet ved arbeid med nye eller endrede støttesystemer i de nordiske land.

-Nordisk samarbeid er velegnet gjennom erfaringsutveksling til å identifisere både gode og mindre gode erfaringer i tidligere bruk av støttesystemer. På denne måten kan studiet bidra til å gjøre støttesystemene mer omkostningseffektive (mer ”value for money”).

-Prosjektet inkluderer støtteordninger for fornybare energiteknologier i fremfor alt el- og til transportsektoren. Vurderinger og analyser av EU-kommisjonens nye retningslinjer for hvordan medlemsstatene må gi statsstøtte inkluderer kun støttesystemer som representerer statsstøtte. Kommisjonen slo fast allerede i begynnelsen på 2003 at el-sertifikatsystemet ikke representerer statlig støtte i henhold til EU-lovgivningen.

Hovedaktiviteter:

En detaljert prosjektbeskrivelse utvikles av konsulenten i samarbeid med arbeidsgruppen for fornybar energi. Prosjektet inneholder et forstudie og et hovedstudie.

Del I. Forstudie

Del I forbereder hovedstudiet gjennom to aktiviteter:

A). Oppsummering av relevant bakgrunnsinformasjon og

B). Organisering av et nordisk seminar nr. 1 med deltagelse av eksperter innenfor administrasjon av støtte til fornybar energi.

Del II. Hovedstudie

Hovedstudiet bør inneholde – men er ikke begrenset til - følgende oppgaver:

C.Gjennomgang av støttesystemer til fornybar energi i EU. Det fokuseres herunder på beskrivelse av erfaringer med nye elementer i statsstøttebestemmelsene, eksempelvis bruk av budrunder (”competitive bidding processes”) og auksjonsbasert støtte. Der bør inngå beskrivelse og vurdering av både teknologinøytrale og teknologispesifikke budrunder. Hvilke erfaringer finnes i bl.a. England, Holland og Tyskland? Erfaringer kan blant annet beskrives ved hjelp av case studier.

D.Oppsummering av nordiske erfaringer med å fremme bruk av biogass til hhv. transport, industriformål og el-produksjon.

E.Utarbeidelse av gjennomarbeidede forslag til hvordan de langsiktige klima- og energipolitiske målsetningene, herunder fornybar energiutbygningen fra 2020 til 2030, kan understøttes gjennom støtte til fornybar energi.

F.Utarbeidelse av rapport til bruk for seminar nr. 2.

G.Presentasjon og diskusjon av prosjektresultater på seminar nr. 2. Samme målgruppe som seminar nr. 1.

H.Utarbeidelse av endelig rapport basert på resultater fra både forstudiet og hovedstudiet inngår her.

Hovedstudiet fastlegges endelig innenfor prosjektets økonomiske ramme på basis av nærværende Terms of Reference, konsulentens tilbud samt innspill fra seminaret under del I, hvor det kan bli identifisert behov for ytterligere undersøkelser enn angitt under punkt C og D. Konsulenten har også mulighet for i sitt tilbud å foreslå supplerende undersøkelser, som estimeres hensiktsmessig for å kunne utarbeide gode forslag (punkt E).

Organisasjon:

En konsulent utpekes til å være prosjektleder.

Representanter fra den nordiske arbeidsgruppen for fornybar energi (AGFE) utgjør styregruppen for studiet. Styregruppens oppgave er å godkjenne prosjektplan, å følge og kommentere prosjektutarbeidelsen, å kommentere og godkjenne program og materialet til de to seminarene, samt godkjenne den skriftlige rapporteringen fra prosjektet.

AGFE’s koordinator bistår med praktisk planlegging og gjennomførelse av seminarene og har den daglige kontakt med konsulenten i prosjektforløpet



Kontraktstildeling
Tittel: Effekter av et forandret EU-rammeverk for de nordiske støttesystemer til fremme av fornybar energi i de nordiske land
Dato for kontraktstildeling: 12-12-2014
Antall mottatte tilbud: 14
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Sweco, Sweco Energuide AB, Gjörwellsgatan 22, SE-100 26 Stockholm, SE.

Mercell Lithuania UAB

Mercell yra vienas iš Europoje pirmaujančių e-pirkimų sprendimų, kuris suveda pirkėjus ir tiekėjus į vieną erdvę. Čia skelbiami viešieji pirkimai, planuojami viešieji pirkimai, privačių įmonių konkursai ir kita informacija.

Kontaktai

Mercell klientų aptarnavimas

+370 655 3 14 21
Mercell Lithuania UAB | Žirmūnų g. 139, LT-09120 Vilnius, Lietuva