Kartlegging av antibiotikaresistens i norsk natur

Information

Open procedure
4/13/2017 6:55 AM (GMT+02:00)

Buyer

Miljødirektoratet Miljødirektoratet
Janne Øvrebø Bohnhorst janne.ovrebo.bohnhorst@miljodir.no
PB 5672 Sluppen
7485 Trondheim
Norway
999601391

Assignment text

Formålet med anskaffelsen er å øke kunnskapen om antibiotikaresistens i norsk natur, slik at vi kan bedre identifisere sammenhenger mellom resistens i miljøet og spredning av antibiotikaresistens. En slik kunnskap vil ha betydning for å begrense spredning av antibiotikaresistens i Norge, men også ellers i verden.

Det skal gjennomføres en kartlegging av forekomsten av bakterier med resistens mot klinisk relevant antibiotika i to ulike naturmiljø i Norge. Kartleggingen skal fortrinnsvis skje i to av følgende naturmiljø; jord, vann, avløp eller viltlevende pattedyr.

For denne anskaffelsen utgjør hvert naturmiljø et deloppdrag. Et deloppdrag omfatter innhenting, bearbeiding og analysering av prøver fra tre områder med ulik grad av eksponering for antibiotika og eventuelt andre resistensdrivere.

Etablert standardmetodikk skal benyttes. Resultatene skal settes i sammenheng med kjent/antatt eksponering for antibiotikaresistens og/eller andre resistensdrivende stoffer.



Kontraktstildeling
Dato for kontraktstildeling: 18-09-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Genøk-senteret for biosikkerhet, 9294 Tromsø, NO. Veterinærinstituttet, 0454 Oslo, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00