Entreprise Gravefri rehabilitering av avløpsledninger og kummer - Akerselva nedre 2 - del 7

Information

Open procedure
10/17/2016 10:05 AM (GMT+02:00)

Buyer

Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten
Åse Rieber-Mohn Åse Rieber-Mohn
Herslebs gate 5
0506 Oslo
Norway
971185589

Assignment text

Kontraktarbeidet er forankret i fornyelsesprogrammet av spillvannsførende avløpsledninger i hovedplan avløp og vannmiljø. Formålet med dette arbeidet er å sørge for et avløpsnett som er trygt, driftssikkert og med minst mulig lekkasjer. Et dårlig nett kan utgjøre en risiko for skade på infrastruktur og liv og helse ved for eksempel setninger i vei og fortau og kjelleroversvømmelser. Det er også viktig å rehabilitere kummene slik at det er sikkert for driftspersonell å klatre ned i disse (stiger mv.) For å minimere ulempene for omgivelsene (beboere, trafikk) er det et mål for VAV å benytte gravefrie metoder i størst mulig grad ved rehabilitering av avløpsnettet. Bruk av slike metoder gir både en økonomisk og miljømessig gevinst.

Kontraktarbeidet omfatter arbeid på cirka 5400 m avløpsledninger i varierende tilstand. Området strekker seg mellom Sentrum, Grünerløkka, Sagene, St. Hanshaugen og en strekning i Nordre Aker (Korsvollbakken). Prosjektet består av å rørinspisere og rehabilitere avløpsledninger, hovedsakelig med innvendig strømpeforing. Ledningene er valgt ut på bakgrunn av rørinspeksjoner. De fleste av dem har en dårlig tilstand som tilsier at rehabilitering er nødvendig. Området har blitt rehabilitert i flere omganger, men nå skal i prinsippet alle avløpsledninger som ble lagt frem til 1940-tallet rehabiliteres. Dette på grunn av dårlig tilstand, men også for å forebygge gravearbeid. 50 % av ledningene som skal rehabiliteres er glaserte leirrør med en gjennomsnittsalder på over 100 år. Det kan inngå ledninger i prosjektet som er rehabilitert fra før, og disse skal tas ut etter rørinspeksjon.



Kontraktstildeling
Tittel: Entreprise - rehabilitering av avløpsledninger og kummer
Dato for kontraktstildeling: 05-09-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
NCC Norge AS911 274 426 MVA, Postboks 93, 0101 Oslo, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00