2016-024 PCR analyser Genbank for vill laks

Information

Open procedure
5/30/2016 9:06 PM (GMT+02:00)
7/6/2016 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

Veterinærinstituttet Veterinærinstituttet
Annelin Ottesen Annelin Ottesen
Pb 750 Sentrum
0106 OSLO
Norway
970 955 623

Closing date has passed.

Short description

PCR analyser Genbank for vill laks

Veterinærinstituttet inviterer til åpen anbudskonkurranse etter forskriftens del I og III foranskaffelse av PCR analyser til Genbank for vill laks; Veterinærinstituttet Seksjon for miljø og smittetiltak.

Oppdragsgiver

VeterinærinstituttetOrg. nr.: 970 955 623

Postboks 750 Sentrum

0106 Oslo

Beskrivelse av virksomheten

Veterinærinstituttet er et biomedisinsk forskningsinstitutt meddyrehelse, fiskehelse og mattrygghet/fôrtrygghet som kjerneområder.De viktigeste virksomhetsområdene til Veterinærinstituttet er forskningog utvikling, beredskap, diagnostikk, overvåkning, referansefunksjoner,rådgivning og risikovurderinger.Veterinærinstituttet skal ha en fri og uavhengig stilling i allefaglige spørsmål.

Veterinærinstituttet er en av myndighetenes viktigstekunnskapsleverandør ved forebygging, rådgivning, oppklaring og håndtering avalvorlige smittsomme sjukdommer hos fisk og landdyr, samt zoonoser.Veterinærinstituttet bistår også i forebygging og håndtering av kriserforårsaket av helseskadelige forbindelser og smittestoffer i fôr og mat.

Veterinærinstituttet yter tjenester og formidler kunnskap til næring,fagpersonell og dyreeiere. Veterinærinstituttet har 320 ansatte med hovedkontor i Oslo ogregionale laboratorier i Sandnes, Bergen, Trondheim, Harstad og Tromsø.Hjemmeside: http://www.vetinst.no

Rammeavtale for PCR analyser til Genbank for vill laks

Anskaffelsen skal dekke Veterinærinstituttetseksjon for Miljø og smittetiltak sine behov for analyseoppdrag til genbank for vill laks.Det er en intensjon å inngå enavtale med en totalleverandør foranalysetjenester for Real-Time PCR metodikk. Formålet er å sikre oppdragsgiverprioritet på analyser og relevante kompetanse i henhold til oppdragsgiversønsker og behov.

OBS! Oppdragsgiver gjør tilbydereoppmerksom på at Veterinærinstituttetprimære prosesser og oppgaver innenberedskap, forskning, og andre oppdragsgivere til enhver tid må kunne utøves påbest mulig måte. Av denne grunn forbeholder Veterinærinstituttet seg retten tilå skaffe varer fra leverandører utenom avtalen såfremt brukeren anser det somfaglig nødvendig. Det forventes at de som leverer tilbud er innforstått meddette.

Veterinærinstituttet vil selvfølgelig gjøre det som er mulig for å fåmest mulig av forbruket på avtalens premisser. Vi viser for øvrig tilkontraktsteksten. For ytterligere informasjon om anskaffelsens omfang oginnhold vises det til kravspesifikasjonen.

Rammeavtalens art og omfang

1. Kvalitetssikrede analyser for Infeksiøs pankreasnekrosevirus (IPNV) og Renibacteriumsalmoninarum.2. Kvalitetssikrede analyser for A. salmonicida(Furunkulose), ILAV, SAV. PRV og PMVC3. Testene må kunne gjennomføres på røye, sjø-ørret og laks, og analysesvar må kvalitetssikres med internkontroll (f.eks. analyse for husholdningsgen)4. Testene må kunne utføres både på organprøver (nyre, hjerte, milt, gjelle) og på rognveske/melke.5. Mulighet for oppbevaring av prøver for eventuell senere testing.6. Mulighet for utlevering av prøvemateriale til andre laboratorier eller til Oppdragsgiver på Oppdragsgivers anmodning.7. Prøvesvar på norsk, i elektronisk form, og levert oppdragsgiverinnen 5 virkedager fra prøvemottak.8. Oppdragsgiver ber leverandører skissere løsninger de kan tilby for å fylle ut og levere innsendelsesskjema elektronisk og for leveranse av svarbrev i format som kan lastes ned i database.

Omfang og Kvantum

Omfang er et estimat ut fraOppdragsgiverens erfaringer fra tidligere år og forventet antall individer somskal testes i kontraktsperioden. Det forventes at hvert individ minimum testesfor IPNV og R. salmoninarum. Itillegg er A. salmonicida og andre fiskepatogener aktuelle.2016/2017 forventet antall ca.400-500 individer 2017/2018 er det forventet ca. 1000individer

2018/2019 er det forventet ca. 1000individer

2019/2020 er det forventet ca. 1000individer

Det tas imidlertid forbehold omendringer i regelverk, behov og rammebetingelser. Vi gjør oppmerksom på atOppdragsgiver ikke forplikter seg til kjøp av noe bestemt volum. Detunderstrekes at oppgitte tall ovenfor er basert på statistikk fra tidligere årog estimater for videre aktivitet i Genbanken. Endringer i oppdrag, budsjett ogrutiner vil kunne påvirke totalvolumet.

All kommunikasjon mellom Tilbyder og Oppdragsgiver skal rettes til Oppdragsgivers kontaktperson via "Spørsmål og svar"-funksjonen i vår elektroniske anbudsløsning.

Alle spørsmål og svar vil bli gjort tilgjengelig for samtlige tilbydere, i anonymisert form.

Henvendelser mottatt senere enn frist for spørsmål vil ikke bli besvart.

Frist for spørsmål: 23.06.2016

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00