Tjenestekonsesjon for gjennomføring av kurs i akuttmedisin for legevaktpersonell

Information

Open procedure
5/13/2016 10:47 AM (GMT+02:00)

Buyer

HELSEDIREKTORATET HELSEDIREKTORATET
Ingrid Køhler Knutsen Ingrid Køhler Knutsen
Universitetsgata 2
0130 OSLO
Norway
983 544 622

Short description

Helsedirektoratet inviterer leverandører til å søke tjenestekonsesjon til å gjennomføre kurs i akuttmedisin for legevaktspersonell.

Helsedirektoratet har fått i oppdrag å sørge for at det etableres et kurstilbud som dekker akuttmedisinforskriftens krav til kurs i akuttmedisin for legevaktspersonell. Kursene skal gjennomføres i hele landet fordelt etter inndelingen i helseforetak. Omfanget av leverandører er ikke fastsatt på forhånd.

Dette er en konkurranse om å bli kvalifisert til å få tildelt tjenestekonsesjon til å gjennomføre kurs i akuttmedisin for legevaktpersonell.Tjenestekonsesjonskontrakter reguleres ikke av Forskrift om offentlige anskaffelser (FOA) av 7. april 2006, jf. FOA § 1-3 (2)(j).

En tjenestekonsesjon er i FOA § 4-1 (e) definert som en tjenestekontrakt «med det unntak at vederlaget for tjenesten som skal utføres utelukkende består av retten til å utnytte tjenesten eller i en slik sammen med betaling». For at det skal karakteriseres som en konsesjonskontrakt må det dreie seg om en særlig rett til å utnytte bestemte tjenester. Det kreves ikke at leverandøren får en enerett til å utføre tjenesten. Det vurderes at tjenesten ikke har grenseoverskridende betydning og krever dermed ikke kunngjøring innenfor EØS-området. Konkurransen kunngjøres i Doffin – den nasjonale databasen for kunngjøring av offentlige anskaffelser for å sikre at alle interesserte leverandører kan delta.

Helsedirektoratet er et fagdirektorat og myndighetsorgan som ligger under Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). Direktoratet er etatsstyrt av HOD og oppgavene beskrives i statsbudsjett, tildelingsbrev og i enkeltoppdrag. Helsedirektoratet er delt inn i divisjoner og avdelinger.

Denne anskaffelsen er forankret i Avdeling allmennhelsetjenester, som ligger i Divisjon primærhelsetjenester.Avdeling innkjøp, drift og avtalestyring er ansvarlig for anskaffelsesprosessen.

Visjonen til Helsedirektoratet er God helse og gode liv. For mer informasjon, se www.helsedir.no

Navn - ansvarlig for anskaffelsen

Ingrid Køhler Knutsen

Telefon: +47 24163891

Epost: anskaffelser@helsedir.no

All kommunikasjon mellomleverandører og oppdragsgiver skal rettes til oppdragsgivers kontaktperson via "Spørsmål og svar"-funksjonen i vår elektroniske anbudsløsning.

Alle spørsmål og svar vil bli gjort tilgjengelig for samtlige tilbydere, i anonymisert form.

Henvendelser mottatt senere enn 5 arbeidsdager før innleveringsfristen for tilbudet vil ikke bli besvart.

Akuttmedisinforskriften som trådte i kraft 1.05.2015 pålegger alle som skal jobbe i legevakt å gjennomføre kurs i akuttmedisin og volds- og overgrepshåndtering. Forskriften regulerer kommunenes og de regionale helseforetakenes akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus. Helsedirektoratet har fått i oppdrag å sørge for at det etableres et kurstilbud som dekker forskriftens krav til kompetanse i akuttmedisin. For leger finnes det et allerede eksisterende kurstilbud i akuttmedisin som i stor grad tilsvarer det som er kravene i de nye kursene som skal etableres. For det øvrige legevaktpersonellet (LV-personell) finnes det ikke kurs. Selv om Helsedirektoratet er oppdragsgiver for kontraktene om tjenestekonsesjon og vil ha ansvaret for oppfølging av disse, vil kursene ikke finansieres direkte av Helsedirektoratet. Konsesjonshaverne (leverandørene) vil få sine kostnader dekket gjennom kursavgiften som betales av den enkelte deltaker/arbeidsgiver. Arbeidsgiver vil hovedsakelig være kommunene som også i henhold til akuttmedisinforskriften har ansvar for kommunal legevaktordning og at kompetansekravene er oppfylt. Helse- og omsorgsdepartementet har imidlertid bevilget penger til en tilskuddsordning der kommunene kan søke tilskudd for å dekke kostnadene de har for sine ansatte. Tilskuddsordningen forvaltes av Helsedirektoratet.Konsesjonshaverne har risikoen for å sikre sin inntjening og for å etablere og drive tjenesten innenfor de rammene som er lagt i konsesjonsgrunnlaget og i kontrakten. Konsesjonshaverne mottar ikke noe fast beløp fra oppdragsgiver og oppdragsgiver garanterer ikke noe minstevolum av tjenesten.Se forøvrig beskrivelse av krav til leveransen - Konsesjonsgrunnlaget del II

For å sikre at alle interesserte leverandører kan delta, er konkurransen er kunngjort på DOFFIN-databasen - se www.doffin.no.

Evaluering: Uke 21-23

Konsesjonene vilreguleres av vedlagte utkast til kontraktsvilkår.

Skatteattest/attest for merverdiavgift

Kvalifikasjonskrav: Leverandøren må ha oppfylt sine forpliktelser med hensyn til betaling av skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift i henhold til lovbestemmelsene.

Dokumentasjonskrav: Fellesskjema (attest) fra Skatteetaten.Attesten skal ikke være eldre enn 6 måneder regnet fra tilbudfristens utløp. Eventuelle restanser eller andre misligheter må begrunnes.

Dersom leverandøren planlegger å overlate deler av kontrakten til underleverandører, skal det gis en kort beskrivelse av underleverandørene og hvilken del/ hvilke deler av oppdraget underleverandør skal utføre. Det stilles samme krav til underleverandør som til hovedleverandør.   Oppdragsgiver forbeholder seg retten til å underkjenne valg av underleverandør. Eventuelle økonomiske krav fra underleverandører eller omkostninger i denne forbindelse skal bæres av leverandøren.

Ettersom anbudsløsningen ikke har støtte for signering av tilbud med elektronisk sertifikat forutsetter løsningen at leverandørenskriver ut et tilbudbekreftelsesbrev for å bekrefte sitt tilbud.

Leverandøren må erklære at samtlige vilkår som oppstilles i dette konsesjonsgrunnlaget er akseptert.

Skriv ut tilbudsbekreftelsebrevet, signer av bemyndiget person og vedlegg dette som pdf-dokument i tilbudet.

Tilbudet skal innleveres gjennom den elektroniske anbudsløsningen. Tilbudet utgjør leverandørens besvarelse av de spørsmål og beskrivelser som er oppstilt i konsesjonsgrunnlaget med eventuelle vedlagte dokumenter utover det som er kravene i konsesjonsgrunnlaget.

Som det framgår av konsesjonsgrunnlagets del II, pkt. 2.1, antar vi at det vil være behov for et stort antall leverandører som er kvalifisert til å gjennomføre kurs etter de angitte kravene. Helsedirektoratet ønsker derfor et spekter av leverandører som kan dekke opp behovene innenfor et gitt geografisk område og/eller for flere områder.Dersom det er flere kvalifiserte leverandører enn det Helsedirektoratet vurderer at det er behov for, f.eks. innenfor en region eller et geografisk område, vil utvelgelsen av leverandører ta utgangspunkt i hvordan leverandørene vil oppfylle BØR- eller KAN-kravene relatert til f.eks. kunnskap om lokalt og/eller særegne behov, tilbudt kapasitet og fleksibilitet i gjennomføring.

Oppdragsgiver forbeholder seg retten til å avlyse konkurransen dersom det foreligger saklig grunn.Saklig grunn vil her typisk kunne være uventede endringer, politiske og/eller administrativeføringermv.

For allmennhetens innsyn i tilbud gjelder lov av 19. mai 2006 nr 16 om rett til innsyn i dokumenter i offentlig virksomhet. Tilbud avskjermes etter off. loven § 23 3. ledd frem til valg av leverandør. Etter valg av leverandør unntas taushetsbelagte opplysninger etter forvaltningsloven § 13.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00