Ecmoutstyr

Information

3/9/2016 4:39 PM (GMT+01:00)

Buyer

Helse Vest Innkjøp HF Helse Vest Innkjøp HF
Ingrid Helene Grimelid Ingrid Helene Grimelid
Postboks 2334
5867 BERGEN
Norway
915536255

Assignment text

Det er besluttet at Helse Bergen HF (Org.nr. 983 974 724) ved Hjerteavdelingen skal anskaffe 1 stk. komplett CARDIOHELP SYSTEM.

Utstyret må bestå av Cardiohelp konsoll med tilhørende stativ, nødsveiv og varmeenhet. I tillegg må utstyret være transportabelt, da det skal være mulig å overflytte kritisk syke pasienter til Rikshospitalet.

Dagens teknologi gjør det mulig å redde flere kritisk syke pasienter som ikke responderer på standardbehandlingsmetoder og i de fleste tilfeller tar en da i bruk ecmo-behandling.

Cardiohelp er en liten hjertelungemaskin som kan brukes til å gi sirkulasjonsstøtte til pasienter med alvorlig hjertesvikt (hjerte-ecmo) eller gi respirasjonsstøtte for pasienter med alvorlig lungesvikt (slik som for eksempel ved tilfeller av alvorlig svineinfluensa- lunge Ecmo) En del av pasientene vil trenge videre behandling ved andre sykehus, samtidig som de trenger sirkulasjonsstøtte og respirasjonsstøtte under transport som for eksempel en bro til transplantasjon ved OUS.

Ved Haukeland Universitetssjukehus (HUS) har det de siste årene vært et økende behov for ecmo-behandling. På 2 måneder har det vært 6 behandlinger i 2016. Det er anslått at det totale antallet vil kunne bli rundt 30. Det økende antallet pasienter medfører behov for å øke maskinparken.

HUS har per i dag 2 Cardiohelp og 2 Rotaflow-systemer for Ecmobehandling. Imidlertid har Intensiv kun opplæring i Cardiohelp-systemet for de kritisk lungesyke. LungeEcmo er ofte langvarig (rundt en måned). Disse momenter gjør at det haster med å få kjøpt ytterligere en Cardiohelp.

Cardiohelp er et system som er utviklet med tanke på transport, liten og lett og med innebygde sensorer som kan gi informasjon om viktige pasientparametere og kretsparametere. Dette gjør det mulig å tilpasse støtten individuelt og ivareta pasienten fullverdig under transport.

De ambulansefly/ambulansehelikopter som benyttes i dag, har etter lang tids uttesting blitt godkjent for å kunne frakte ECMO-utstyr av typen Maquet Cardiohelp. Annet ECMO-utstyr kan således ikke benyttes om bord i Statens Luftambulansetjeneste.

Ved andre hjertesentere i Norge og Norden er det Cardiohelp som blir brukt til ecmo-behandling som gjør at en ønsker å kjøpe inn utstyr av gjeldende standard. Det er en del av de som blir behandlet ved HUS som må transporteres til OUS for transplantasjon. I slike tilfeller er det en fordel å bruke de samme systemer og likt utstyr.



Kontraktstildeling
Tittel: Ecmoutstyr
Dato for kontraktstildeling: 20-03-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Maquet Nordic Norway988065404, Thormøhlensgate 53c, Bergen 5006, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00