RESTAURERING AV ORGEL I ST. JØRGEN KIRKE, BERGEN

Information

02 - Contract Notice
Negotiated procedure
3/15/2016 2:11 PM (GMT+01:00)
4/18/2016 12:00 PM (GMT+02:00)

Buyer

STIFTELSEN BYMUSEET I BERGEN STIFTELSEN BYMUSEET I BERGEN
Maja Zahl Maja Zahl
Postboks 4052 Sandviken
5835 BERGEN
Norway
988212024

Closing date has passed.

Short description

Stiftelsen Bymuseet i Bergen innbyr herved til å søke om prekvalifisering på restaurering av orgelet i St. Jørgen kirke i Bergen.

Prekvalifiseringen utlyses med frist for innlevering 18. april 2016. Utvelgelsen vil deretter bli behandlet etter oppdragsgivers rutiner, med en forventet avgjørelse 1. mai 2016. Tre (3) tilbydere utvelges fra prekvalifiseringsrunden til å delta i konkurransens fase to. Konkurransen gjennomføres som en Forhandlet prosedyre etter forskrift om offentlige Anskaffelser del I og III Anskaffelser over EØS-terskelverdien. Det refereres spesifikt til §14-3 vedrørende begrunnelse for valg av forhandlet prosedyre. 

Beskrivelse av oppdraget
Lepramuseet St. Jørgens Hospital er et kulturminne av nasjonal betydning. Kirkebygget benyttes som museum i tillegg til noe kirkelig virksomhet. Anskaffelsen skjer i tett samarbeid mellom Stiftelsen Bymuseet i Bergen og dets forsikringsselskap da dette er en del av et forsikringsoppgjør.

Orgelet i kirken ble levert av E. F. Walcker & Cie. i 1937 med gjenbruk av pipeverk fra kirkens tidligere orgel, som var bygget i 1870 av Claus Jensen. Dette instrumentet ble fjernet sammen med galleriet det sto på, og Walcker-orgelet ble deretter stilt opp i et rom i tårnet med lydåpninger frem mot skipet og spillepult på galleriet under. Det fikk 11 stemmer og 2 transmisjoner, elektrisk traktur og både taske- og kjeglelader. Etter krigen gikk kirken ut av regelmessig bruk. Orgelet ble derfor bevart i opprinnelige tilstand og var i normal funksjonsmessig stand, inntil det i 2013 ble fuktskadet i forbindelse med slukkingsarbeidet etter en brann.

Restaureringen vil omfatte en komplett istandsetting etter strengt museale retningslinjer. Dette innebærer at originale deler av orgelet i størst mulig grad skal bevares, enten ved at de så langt mulig gjenbrukes og repareres pietetsfullt, og bare i helt nødvendig omfang erstattes med mest mulig nøyaktige kopier, eller at de eksisterende delene renses og bevares på plass, samtidig som at nyere, funksjonelle deler blir plassert rundt de originale. En kombinasjon av ulike løsninger vil også kunne vurderes. Uavhengig av valgt løsning skal hensynet til bevaring av originale deler og teknisk dokumentasjonsverdi ivaretas. Klangbildet skal bevares uforandret. Det forutsettes at orgelet etter restaureringen skal fungere godt og problemfritt under alle aktuelle klimatiske forhold. Planene skal godkjennes av Fylkeskonservatoren i Hordaland.

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00