Bistand - support av brukeradministrasjonsverktøy

Information

2/26/2016 2:09 PM (GMT+01:00)

Buyer

Forsvarsmateriell Forsvarsmateriell
Magnus Hansvold Magnus Hansvold
Postboks 800, Postmottak
LILLEHAMMER N-2617
Norway
916075855

Assignment text

Forsvarsmateriell IKT-kapasiteter har de siste 10-15 årene gjort en betydelig innsats for å etablere nødvendig verktøystøtte for å understøtte brukeradministrasjon og tilgangsstyring på FISBasis B plattformen. Verktøyene har muliggjort nødvendig støtte til Forsvaret ifm. nye og endrede tilgangsbehov brukerne har og har hatt som en følge av omstillinger og vanlig driftsmessige endringer.

Måten dette har vært gjort på er gjennom innleie av spesielt to ressurser som disponeres gjennom Systemintegrasjon AS, og som i løpet av utviklingen har tilegnet seg unik og spesifikk kompetanse på applikasjonene. Kontrakten som sikret tilgang til disse ressursene er nå utløpt og ny kontrakt gir ikke de samme mulighetene.

Verktøyene består av en rekke komponenter hvor WuMan og TIG.NET er sentrale. Det er behov for å holde dagens verktøy i live til de gradvis kan erstattes. For ikke å belaste de interne ressursene mer enn nødvendig er det behov for å leie inn kompetanse på verktøyene for å sikre deres fortsatte eksistens. Dette innebærer behov for oppgaver innenfor ¾ linjes support når feilsituasjoner oppstår i produksjon som Forsvarets interne driftsorganisasjon ikke har kompetanse eller kapasitet til å utføre raskt nok til at nødvendig drift kan fortsette, videre er det behov for støtte til systemforvalter av verktøyene.

Etter Forsvarsmateriells vurdering har de to ressursene unik kompetanse som ikke finnes andre steder i markedet, blant annet fordi akkurat disse verktøyene er spesialtilpasset for Forsvaret. Ved feilsituasjoner kan det være av stor sikkerhetsmessig betydning å gjenetablere normal drift så raskt som mulig, og basert på de ovennevnte opplysningene mener Forsvarsmateriell at innleie av de aktuelle ressursene er eneste reelle mulighet for å ivareta dette hensynet i tilstrekkelig grad. Bruk av andre ressurser uten den nevnte kjennskapen til verktøyene vil utgjøre en betydelig risiko for at feilsituasjoner enten ikke løses, eller at løsningstiden økes. Forsvarsmateriell IKT-kapasiteter vil derfor sende en rettet forespørsel til selskapet ressursene er ansatt i, med sikte på å leie de inn for support av verktøyene frem til nye løsninger er på plass.



Kontraktstildeling
Tittel: Bistand - support av brukeradministrasjonsverktøy
Dato for kontraktstildeling: 09-03-2016
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Systemintegrasjon AS, Karl Johans gate 25, 0159 Oslo, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00