Anskaffelse av multideteksjons Spektofotometer

Information

7/8/2015 8:24 AM (GMT+02:00)

Buyer

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Heikki Fjelldal Heikki Fjelldal
Universitetstunet 3
1432 Ås
Norway
969159570

Assignment text

Utstyret skal benyttes til å måle enzym aktiviter, mengde og kinetikk av individuelle humane mage/tarmsafter som er tatt opp ved aspirasjon. Aktiviteter som skal måles er pepsin i magesaft, trypsin og total proteolytisk aktivitet i tarmsaft. Enzymene og aktiviteter skal brukes i forsøk med fordøyelse av matkomponenter i henhold til en standard Cost Action/EU protokol (http://www.cost.eu/domains_actions/fa/Actions/FA1005). I henhold til denne protokollen må enzymaktiviteter kunne måles eksakt for å kunne sammenlikne resultater med internasjonale målinger. I protokollen er enzymaktivitetene som benyttes til å simulere en human fordøyelse helt avgjørende for resultatene og små variasjoner er utslagsgivende. Siden enzymaktiviteter er temperatur avhengig og vil degraderes ved temperaturstigning (målinger ved 37 grader) må instrumentet ha en multideteksjons kapasitet/monokromator som måler både kontroll og prøve samtidig og som kan kompensere for denne variasjon.

Vi er avhengig av å sammenlikne små og store volumer av få eller mange individuelle prøver tatt på ulike tid. Instrumentet må derfor ha kapasitet til å kunne benytte både microtiter plater og kuvetter til samme analyse og overføre data uavhengig av store eller små volumer i henholdsvis microplater eller kuvetter. For å kunne gjøre dette mulig benyttes en patent PathCheck Sensor til å måle dypden (optisk bølgelengde) i prøven i en microplate, som med software SoftMax Pro automatisk vil normalisere absorbancen i en mikroplate brønn til tilsvarende absorbancen i en kuvette med 1-cm optisk bølgelengde samtidig. Denne omformingen av data fra microplater til kuvetter og omvendt er det bare mulig å gjøre ved bruk at dette patentsystemet PathCheck sensor og tilsvarende SoftMax pro software. Ingen andre har denne automatiske data omformingen innebygd. Hvis ikke instrumentet har dette automatiske systemet innebygd må omregninger fra kuvetter til mikrotiter plater gjøres manuelt og ekstra jobb for oss.



Kontraktstildeling
Tittel: 15-02143 Anskaffelse av Multideteksjons Spektofotometer
Dato for kontraktstildeling: 15-07-2015
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Molecular Devices, LLC, 1311 Orleans Drive, 94089 Sunnyvale CA, US.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00