Hyperspektral avbilder

Information

4/27/2015 8:08 PM (GMT+02:00)

Buyer

UiT Norges arktiske universitet UiT Norges arktiske universitet
Merethe Berger Håkonsen Merethe Berger Håkonsen
Postboks 6050 Langnes
NO-9037 Tromsø
Norway
970422528

Assignment text

Som en del av Arctic ABS prosjektet skal det anskaffes en hyperspektral avbilder for bruk under vann. Undervanns hyperspektral avbilder og metode (UHI) er patentert av Ecotone AS som er et spin-off selskap fra NTNU. Ecotone har nå UHI patent i USA, Canada, Europa og Australia ( (http://www.google.com/patents/US8502974) . En UHI er en skanning kamera som tar 1-100 bilder i sekundet og hvor hver bildepiksel inneholder et optisk fingeravtrykk av et objekt av interesse (OOI). Per bildepiksel får vi et optisk fingeravtrykk (refleksjonsspekter av 300 farger/bølgelengder) som kan skille forskjellige OOI fra hverandre. Dette i motsetning til video og vanlige kameraer som kun gir oss tre farger i rødt, grønt og blått (RGB kamera) og av denne grunn ikke kan skille mellom OOI med forskjellige farger/optiske fingeravtrykk.

Siden UHI kan gi oss optiske fingeravtrykk av OOI, kan dette brukes til en mer automatisk optisk karakterisering av alle bio-geo-kjemiske objekter av interesse. I Arctic ABC skal UHI implementeres på en ombygd ARGOS enhet, og skal da i tillegg til å identifisere OOI i vannkollonnen og under havis også kan brukes til å karakterisere lysmiljøet med hensyn på intensitet, spektral sammensetning (lyskvalitet) og daglengde av naturlig lys. UHI skal roteres 360 grader og kan dermed brukes til å se på oppstrålende lys fra dypet og nedstrålende lys fra sol og måne. Hvert UHI bilde kan settes sammen til et sammenfattende fotomosaikk som kan gi oss et ”panoramabilde i 360 graders synsfelt og dermed visualisere undersiden av is samt optiske egenskaper i vannkolonnen i 360 grader.



Kontraktstildeling
Tittel: Hyperspektral avbilder
Dato for kontraktstildeling: 26-04-2015
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Ecotone AS, Pirsenteret, Havnegata 9,Blokk D - 4.etg., 7010 Trondheim, NO.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00