Arbeidsmarkedstiltaket Oppfølging - Ressursavklarende kurs for fremmedspråklige

Information

Competitive dialogue
4/7/2015 4:27 PM (GMT+02:00)
5/4/2015 10:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

NAV Aust-Agder NAV Aust-Agder
Tom Arne Birkedal Tom Arne Birkedal
Postboks 1853
4858 Arendal
Norway
974652277

Closing date has passed.

Short description

Utdrag fra kravspesifikasjonen

1. Målgruppe

Kurset skal være et lavterskeltilbud for arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn og liten eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet.

Deltakere med svært svake språkferdigheter (spor 1) og/eller helseproblematikk.

NAV kan bestemme at enkelte kurs vil kunne bli innrettet mot deltakere med ulike utfordringer (se pkt. 7). Majoriteten av deltagerne vil ha behov for ekstra tilrettelegging pga. språkvansker.

2. Opptakskrav

Deltaker skal være fylt 19 år.

Kurset er innrettet mot arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn med svak eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet.

3. Kurssted

Sentralt i Arendal / Grimstad med nærhet til offentlig kommunikasjon

4. Antall opplæringstimer (totalt og fordelt pr. uke)

300 timer totalt

30 timer pr uke i 10 uker

5. Antall deltakere

Gjennomsnitt 12 deltagere. Det gis anledning til å starte kurset med inntil 15 deltagere

6. Kursperiode / varighet

07.09.2015 – 20.11.2015

7. Læreplan / faglig innhold

Tilbudet skal inneholde en fullstendig og relevant fagplan for kurset med begrunnelser for faglige og pedagogiske prioriteringer og valg. Kursets emner/moduler må være godt beskrevet og begrunnet i tilbudet. Leverandøren må beskrive opplegg for de ulike punktene nedenfor i tilbudet.

Aktuelle elementer i fagplan er som følger:

-Det skal være et arbeidsforberedende kurs hvor deltagerne skal gis ferdigheter som er arbeidslivsrelevante og relevante for deres totale livssituasjon. Det skal samtidig gjøres en kartlegging av deltagerne og en avklaring av deres behov for bistand og tilrettelegging for å komme i arbeid.

-Informasjon om norsk arbeidslivskunnskap, arbeidslivskultur og arbeidsmarkedet. Muligheter og utfordringer i dagens arbeidsliv. Det skal gis relevant informasjon om aktuelle utviklingstrekk, kompetansekrav, rekrutteringsveier.

-Deltakerne skal gis grunnleggende språkforståelse med mål om ordinært arbeid.

-Utvikle ferdigheter relatert til å presentere seg selv og egen kompetanse overfor arbeidsgivere, hjelpeapparatet og i andre sosiale kontekster.

-Kurset skal ha en tverrfaglig profil hvor man kartlegger forhold rundt helse, språk, hjem/omsorg, økonomiske og sosiale forhold med tanke på ordinært arbeid.

-Kursdeltagerne skal gis individuelt tilpasset veiledning i forhold til egen bakgrunn, egne forutsetninger og aktuelle målsetninger. Det skal utarbeides forslag til personlige aktivitetsplaner / individuelle planer.

-Grunnleggende dataopplæring for å orientere seg i arbeidsmarkedet samt ulike interaktive løsninger. Eksempelvis i å søke etter ledige stillinger og bruk av data i hverdagen.

-Leverandør skal i samarbeid med NAV bistå i prosessene omkring forberedelser, søknader, igangsetting, etc. av tiltak generelt og andre former for bistand som kan være relevant for deltagerne.

-Deltagerne skal utarbeide egen perm/system hvor de holder orden på og oppbevarer korrespondanse med hjelpeapparatet, relevant informasjon om seg selv.

-Veiledning i hverdagsøkonomi

-Informasjon om og opplæring i relevante temaer innen helse, ernæring og hygiene, relatert til deltagernes egen situasjon.

-For personer med behov for medisinsk bistand knyttet til somatiske lidelser, psykiske lidelser og krigs-/tapserfaringer, skal leverandør bistå deltaker i forhold til kontakt med helsepersonell/ansvarsgruppe.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
15-2219%20Del%20II%20Avtalevilk%C3%A5r%20og%20Bilag%20for%20konkurranse%20Ressursavklarende.pdf 457 KB
15-2219%20Del%20I%20betingelser%20for%20konkurranse%20Ressersavklarende.pdf 319 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00