Arbeidsmarkedstiltaket Oppfølging - Byggfag for ungdom

Information

Competitive dialogue
4/7/2015 2:12 PM (GMT+02:00)
5/4/2015 10:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

NAV Aust-Agder NAV Aust-Agder
Tom Arne Birkedal Tom Arne Birkedal
Postboks 1853
4858 Arendal
Norway
974652277

Closing date has passed.

Short description

Utdrag fra kravspesifikasjonen

1. Målgruppe

Primært ungdom med opplæringsrett som står utenfor arbeid og videregående opplæring og som er registrert som arbeidssøkere ved NAV. Sekundært ungdom under 25 år uten fullført videregående opplæring og som er registrert som arbeidssøkere ved NAV.

2. Opptakskrav

Kurset skal ikke erstatte praktisk tilpasset opplæring i videregående skole. NAV har hovedansvaret for å rekruttere til kurset og søker inn deltakere i samarbeid med oppfølgingstjenesten (OT). For ungdom i OTs målgruppe skal det foreligge individuelle kompetanseplaner (K-planer) utarbeidet av OT for hver enkelt søker i forkant av opptak. Planen skal beskrive kandidatens mål for kurset samt hvilke behov denne har for teoretisk og praktisk opplæring for å nå målsettingen (se punkt 8). Den enkelte søkers K-plan skal være utformet i forhold til programområdene nevnt under punkt 7 – Læreplan / faglig innhold. Hver enkelt søker skal vurderes i forhold til om det er nødvendig og hensiktsmessig å delta på kurset. Kurset skal ikke nyttes overfor søkere som gjennom individuelle tiltak eller uten ytterligere bistand fra NAV kan formidles til ordinært arbeid eller til ordinær videregående opplæring.

Inntaksrutiner

Aktuelle kandidater skal i forkant av opptak til kurset intervjues av OT og NAV. Ved behov skal tiltaksarrangør delta ved intervjuene. Det legges opp til kontinuerlig opptak av deltakere gjennom hele perioden og alle nevnte parter er ansvarlig for at kurset til enhver tid har tilnærmet fullt belegg av deltakere. Den individuelle bestilling til tiltaksarrangør skal være skriftlig og fremkomme av K-planen nevnt i punkt 2 og punkt 7. OT er ansvarlig for at all tilgjengelig tilleggsinformasjon som har betydning for gjennomføringen av kurset fremkommer i forkant av opptak jf. deres rolle som koordinator overfor målgruppen.

Det er NAV om har det endelige ansvaret for å beslutte hvem som tilbys arbeidsrettede tiltak.

3. Kurssted

Området Arendal – Grimstad, i tilknytning til knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

4. Antall opplæringstimer (totalt og fordelt pr. uke)

Teoretisk opplæring 2 dager i uka (6 timer pr dag) og praktisk opplæring 3 dager i uka (7,5 timer pr dag). Tiltaksarrangør er ansvarlig for å koordinere og følge opp i forhold til den totale deltakelse 5 dager pr uke.

5. Antall deltakere

12

6. Kursperiode / varighet

Oppstart mandag i uke 41

Avslutning fredag i uke 27

Totalt 39 uker

7. Læreplan / faglig innhold

Kurset har sitt utspring i utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk med spesiell vektlegging av programområdene malerfaget, industrimalerfaget, tømrerfaget, murerfaget og betongfaget. Kurset skal understøtte formålet om å øke gjennomføringen i den videregående opplæring eller føre til ordinært, lønnet arbeid. NAV er tiltaksansvarlig for gjennomføringen av kurset. Tiltaksdeltaker tilkommer de økonomiske rettigheter som til enhver tid er gjeldende for tiltaket. Stønader utbetales som en konsekvens av tiltaksgjennomføring og skal derfor ikke medvirke som begrunnelse for opptak til kurset. Fylkeskommunen er ansvarlig for oppfølging og gjennomføring av teoriundervisningen NAV av den praktiske opplæringen. En kursuke består av 2 dager teoriundervisning og 3 dager praktisk opplæring. Kursdeltakelse fordrer tilstedeværelse alle fem dager. Deltakere som ikke tilfredsstiller kravet til oppmøte ved enten den praktiske eller teoretiske delen av kurset kan miste retten til videre deltakelse.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
15-1470%20%20Del%20II%20Avtalevilk%C3%A5r%20og%20Bilag%20for%20konkurranse%20Byggfag%20ungdom.pdf 462 KB
15-1470%20Del%20I%20betingelser%20for%20konkurranse%20Byggfag%20ungdom.pdf 320 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00