Omlastningskostnader ved Mongstad Terminalen

Information

02 - Voluntary contract notice
11/13/2014 3:36 PM (GMT+01:00)
11/25/2014 1:00 PM (GMT+01:00)
No

Buyer

OLJE- OG ENERGIDEPARTEMENTET OLJE- OG ENERGIDEPARTEMENTET
Kjell Hauge Kjell Hauge
Einar Gerhardsens plass 1
0180 OSLO
Norway
977161630

Closing date has passed.

Short description

Spesifikasjon av oppdraget: ” vurdering av omlastningskostnader ved Mongstad Terminalen”

 

Oppdraget gjelder en gjennomgang og vurdering av de ulike kostnadselementene knyttet til omlastning av råolje ved Mongstad Terminalen DA (MTDA).

 

Ved fastsettelse av normpris(skattereferansepris) på råolje fra Gullfaks, Norne, Statfjord og Åsgard benytter Petroleumsprisrådet (PPR) bl.a prisinformasjon fra salg av oljelaster som er omlastet ved MTDA. Normprispunktet (fiskalmålepunktet) for olje fra disse feltene er ved bøyen på det enkelte felt dvs forut for MTDA og leveringspunkt.  Prisinformasjon om omsatte laster må gjøres sammenliknbar på normprispunktet og det er derfor nødvendig å trekke fra relevante kostnader herunder omlastningskostnader mellom leveringspunkt og normprispunkt. I dette oppdraget ønsker vi spesielt å se på omlastningskostnadene.

Normprispunktet definerer skillet mellom petroleumsskatteregimet og det ordinære selskapsskatteregimet. Selv om normprispunktet er satt til fob bøye vil omlastningskostnader i praksis komme til fradrag under petroleumsskatteregimet gjennom en tilsvarende lavere pris på normprispunktet. Det er derfor viktig at det som omfattes av omlastningskostnader kun kostnader relatert til omlastningen og ikke andre terminalrelaterte kostnader. Det er også viktig at de ikke er satt høyere enn tjenester skulle tilsi. I den grad elementene i omlastningskostnaden er skjønnsmessige eller basert på transaksjoner mellom avhengig parter kompliserer dette hensyntagen til slike kostnader ved normprisfastsettelsen. PPR ønsker ekstern bistand til å vurdere relevansen av de ulike kostnadselementene som inngår i den totale omlastningskostnaden samt en vurdering av størrelsen på disse elementene og kostnadsutviklingen over tid.

 

OPPDRAGSTAKER skal i denne sammenheng:

 

1)      Vurdere de enkelte kostnadselementenes relevans fra et økonomisk ståsted.

2)      Vurdere de enkelte kostnadselementenes størrelse og utviklingen over tid.

 

I den første vurderingen skal OPPDRAGSTAKER vurdere hvorvidt de enkelte kostnadselementene ansees som relevante/nødvendig for omlastning av lasten. I den andre vurderingen av kostnadselementenes størrelse, skal OPPDRAGSTAKER vurdere hvorvidt størrelsen på kostnadselementene og utvikling over tid synes rimelig.

 

OPPDRAGSTAKER skal i den første fasen være en aktiv part i informasjonsinnhentingen. Dette arbeidet skal foregå i tett samarbeid med OPPDRAGSGIVER. Når OPPDRAGSTAKER og OPPDRAGSGIVER i felleskap vurderer at nødvendig informasjon er innhentet, skal OPPDRAGSTAKER utarbeide et kort notat som oppsumerer viktige punkter fra arbeidet, samt OPPDRAGSTAKERS vurdering av omlastningskostnadene i henholdt til punkt 1) og 2).

 

OPPDRAGSGIVER skal gi OPPDRAGSTAKER tilgang til den informasjon som OPPDRAGSGIVER innehar som anses som nødvendig i forhold til gjennomføring av prosjektet.

 

Files (click "Show interest" to get access)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00