Norsk pasientklassifisering - Utvilking av programvare

Information

Restricted procedure
11/4/2013 9:24 PM (GMT+01:00)
12/2/2013 12:00 PM (GMT+01:00)

Buyer

Helsedirektoratet Helsedirektoratet
Charlotte Lindberg Charlotte Lindberg
Postboks 7000 St. Olavs plass,
0130 Oslo
Norway

Closing date has passed.

Short description

Nåværende avtale med dagens leverandør er snart gått ut, med dertil hørende krav om en ny anbudsprosess. Det tas sikte på å kjøre en åpen anbudsrunde, men med en forutgående prekvalifisering runde – se tentativ tidsplan i pkt. 2.9 i dette dokumentet. Dersom det melder seg mer enn 5 tilbydere som oppfyller minstekravene til kvalifikasjon, vil oppdragsgiver rangere leverandørene etter angitte utvalgskriterier. Utsendelse av konkurransegrunnlag og fullstendig kravspesifikasjon skjer kun til de som en ønsker å ha med videre i prosessen.

Gjennomgang av dagens NPK – løsningen viser behov for visse forbedringer. Blant annet er den ikke designet for hensiktsmessig testing av ulike delfunksjoner, og det er vanskelig å isolere feilkildene når disse kan skyldes DRG – grupperingsregler eller selve grupperingsmodulen, aggregeringsregler, poengberegning eller andre regelsett. Det er gjennomført en behovskartlegging og analyse av brukere og interessenters behov. Det ønskes bedre tilgjengelighet til løsningen, og muligheter til å hente ut delresultat etter bruk av ulike funksjoner i NPK. Det er behov for å gjøre det enklere og kunne teste konsekvenser av endringer i ulike parametere.

Formålet er å etablere en avtale med en leverandør om utvikling av programvare som skal brukes i behandling av datagrunnlaget for aktivitetsbaserte finansieringsordninger i Norge. Programmet skal operasjonalisere reglene som regulerer slike finansieringsordninger ved å applisere disse i aktivitetsdataene. Disse reglene endres hvert år og det vil i tillegg inngås separat avtale om årlig vedlikehold.

Brukerne ønsker en modulbasert løsning som gjør det mulig å benytte ulik funksjonalitet i løsningen.

1)Løsningen skal være modulbasert for å håndtere prosessene med:

a) Seleksjon av aktivitetsdata etter gitte kriterier

b) DRG – gruppering – automatisert kategorisering av aktivitetsdata

c) Aggregering av behandlingsepisoder

d) Applisering av regelverk for aktivitetsbaserte finansieringsordninger og poengberegning

e) Lagring av resultatdata med mulighet for å utvikle rapporter til ulike formål

2)Brukere skal kunne hente ut delresultat fra kjøringer i de enkelte modulene.

3)Programmet skal legge til rette for enkel konfigurering, testing og implementering av tilpasninger og nye regelsett som kan utføres av Helsedirektoratet uavhengig av leverandøren.

4)Programvaren skal gjøres tilgjengelig i helseforetakene eller andre rapporteringsenheter, i Norsk Pasientregister og i Helsedirektoratet.

Anskaffelsen varighet går fra kontraktsinngåelse medio mars 2014 og til endelig leveranse 2.juli 2015.

Helsedirektoratet forutsetter at leverandør av ny NPK inngår avtale om vedlikehold av den nye

programvaren, etter at den er ferdig utviklet og levert.

På grunn av komplekse problemstillinger som det må tas hensyn til i utviklingen av programvaren, ser en for seg en innledende fase hvor detaljspesifisering gjøres i samarbeid med leverandør, planlagt ferdigstilt innen juni 2014. Utviklingen av programvaren baserer seg på tett samarbeid mellom kunde og leverandør, tentativt bør utviklingsarbeidet være ferdigstilt innen mars 2015, med endelig leveranse 2. juli 2015.

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden http://www.doffin.no/Search/Search_Switch.aspx?ID=309628.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
13-9637-2 Kvalifikasjonsgrunnlag_NPK_prekvalifisering.docx 10625302_5_0.docx 480 KB
Bilag 1 - Mal for referanser.doc 40 KB
IT-Strategi for Helsedirektoratet (2013-2015).pdf 1.11 MB
Oppsummering-tilleggsdokumenter-NOV206473.txt 1 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00