Konsulentbistand IKT-arkitektur

Information

11/14/2012 3:08 PM (GMT+01:00)

Buyer

Departementenes Servicesenter Departementenes Servicesenter
Remi Ludvigsen Remi Ludvigsen
Pb 8129 Dep,
0032 Oslo
Norway

Assignment text

Departementenes servicesenter ved IKT-avdelingen (DSS:IKT) skal inngå kontrakt med Microsoft om konsulentbistand til utarbeidelse av IKT-tekniske arkitektprodukter knyttet til departementenes felles IKT-plattform. Det vil si bidrag til utarbeidelse av referansearkitektur, utarbeidelsen av teknologiske veikart, utvikling av målarkitektur og bistand til gevinstrealisering av allerede innført teknologi, både på kort og lengre sikt.

Arkitekturproduktene er strategiske dokumenter som skal si noe om veien videre. Referansearkitekturen legger føringer for systemenes utvikling i opptil 7 - 10 års perspektiv. Teknologiske veikart inneholder informasjon om når oppgraderinger og innføringer av nye systemer skal skje. Kompetanse om trender i markedet og produsentenes fremtidige planer for produktene er kunnskap som er viktig for å kunne utarbeide gode arkitekturprodukter med stor grad av treffsikkerhet.

Dagens IKT-plattform er i stor grad basert på produkter og løsninger fra Microsoft. Hvordan disse produktene vil utvikle seg fremover, hvilke teknologiske egenskaper produktene vil ha og hvordan produktene vil spille sammen i fremtidige versjoner, er kunnskap DSS:IKT har behov for, for å nå den strategiske målsettingen om å være tidlig ute med å ta i bruk ny funksjonalitet.

Denne kunnskapen er det kun forsknings og utviklingsteamene samt produktgruppene i Microsoft som besitter og den tilbys DSS:IKT gjennom ”Microsoft Enterprise Strategy Program”. Dette er ikke informasjon som er allment tilgjengelig og DSS:IKT har ikke hatt tilgang til slik informasjon tidligere. Det har gjort det vanskelig å være tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi. Med tilgang til kunnskap om hvilke nye teknologiske muligheter som vil komme fremover kan det gjøres nødvendige forberedelser og tilpasninger på andre deler av plattformen, slik at de nye funksjonene eller versjonene raskere kan tas i bruk når de kommer.

Da de arkitekturproduktene det er behov for er så sterkt knyttet opp mot evnen til å kunne forutsi hvordan produktene og teknologien vil utvikle seg, og denne kunnskapen i mange tilfeller kun finnes hos de som utvikler produktene, mener DSS:IKT at Microsoft er de eneste som kan tilby dette og at man derfor står overfor en eneleverandørsituasjon.

Omfang og oppsummering av leveransen:

•Bistand til utarbeidelse av arkitekturprodukter.

•Bistand til utarbeidelse av planer for gevinstrealisering av allerede gjennomførte investeringer knyttet til dagens plattform.

•Direkte kontakt og informasjonsutveksling med forsknings- og utviklingsteamene som videreutvikler teknologien som er benyttet i dagens plattform.

•Samlet bistand vil være i størrelsesorden 1 årsverk og skal i hovedsak utføres i DSS:IKT sine lokaler.

Avtalen vil ha en varighet på 1 år, med opsjon på ytterligere 1 år og en estimert verdi på 2.000.000,- eks. mva. pr år. Det tas sikte på å inngå avtale i november/desember 2012, med påfølgende leveranser fra desember 2012.

Klager på denne intensjonskunngjøringen må være DSS i hende innen 25. november 2012.



Kontraktstildeling
Tittel: Konsulentbistand IKT-arkitektur
Dato for kontraktstildeling: 25-11-2012
Antall mottatte tilbud: 1
Kontaktpunkt for leverandøren som har blitt tildelt kontrakten:
Microsoft Norge AS, Postboks 274, 1326 Lysaker, NO, Telefon: +47 23500500, Nettadresse (URL): http://www.microsoft.no.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00