Kjøp av IT - utstyr

Information

Open procedure
10/9/2023 8:39 AM (GMT+02:00)
10/19/2023 10:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Fiskeridirektoratet Fiskeridirektoratet
Erik Myrmel Erik Myrmel
Strandgaten 229
5004 Bergen
Norway
971203420

Closing date has passed.

Short description

Fiskeridirektoratet har behov for å anskaffe diverse utstyr for å styrke og modernisere IT-infrastrukturen. Anskaffelsen er delt opp i 4 deler og tilbyder kan velge å besvare en eller flere deler av anskaffelsen.

Fiskeridirektoratet forventer at alt utstyr blir levert innen 15/12-2023. Som en del av leveransen vil tilbydere bli bedt om å levere en leveranseplan som tar høyde for de tidsrammer anbudet er underlagt.

Delkontrakt 1 - Backup

Fiskeridirektoratet trenger å fornye deler av eksisterende backupløsning. Direktoratet trenger to nye servere for backupformål:

En ny server som skal være datastore for Veeam backup (backup til disk).

En ny server som kun skal styre to tapebibliotek. Fiskeridirektoratet har et eksisterende HP MSL3040 med en LTO-8 tapestasjon, og ønsker å kjøpe inn et nytt tapebibliotek. Nytt tapebibliotek skal ha minimum en LTO-8 tapestasjon eller bedre, og ha plass til minimum 40 taper.

Servere og tapebibliotek skal lokaliseres i Bergen. Kostnad er estimert til ca 480.000kr

Delkontrakt 2 - Switcher

Fiskeridirektoratet har behov for å bytte ut eksisterende endepunktsswitcher. Det er lov å levere alternative løsninger slik at direktoratet kan velge det alternativet som best passer Fiskeridirektoratets behov.

Med porter menes minimum autosensing 10/100/1000Mbps RJ45 porter.

Dersom annet ikke angitt er Uplink porter SFP+ porter som kommer i tillegg til portene nevnt ovenfor.

Det er primært 4 behov som må dekkes:

Endepunktsswitcher serverrom.

Disse switchene er tiltenkt brukt mot UPSer, fysiske servere samt ILO/iDrac tilkoblinger. Det er behov for 3 til 4stk. Det er ønskelig med 12 eller 24 ports modeller. Det må være minimum to uplink porter som støtter 10Gbps eller mer.

Switchene vil være en del av Fiskeridirektoratets “spanning tree” og må derfor støtte RPVST+ protokollen fullt ut.

På lokasjoner i Bergen er det behov for å bytte ut endepunktsswitcher i alle etasjer og fløyer. Kjernenettet er nettopp oppgradert til å støtte mer enn 1Gbps til endepunktsswithene med nye mulitmodus fiberkabler. Det er et krav om at nye modeller har minimum to uplink porter som støtter 10Gbps eller mer. Det skal tilbys modeller med 24 eller 48 porter. Skapene switchene skal monteres i har en dybde på mellom 26,5 og 30cm. Dersom tilbudte switcher inkludert strømkabel er større enn dette må de kunne monteres loddrett, og det vil være hensiktsmessig å tilby modeller som dekker både kravene i punkt 2) og 4) siden det kun vil være plass til en switch i enkelte skap.

Fiskeridirektoratet er lokalisert på 21 steder langs kysten og har behov for å bytte ut switcher på disse stedene. Lokasjonene varierer i størrelse fra 3 til 40 personer, men planløsning kan diktere at det trengs flere switcher på den enkelte lokasjon. Det er krav om to uplink porter med minimum 1Gbps hastighet. Disse trenger ikke å være SFP+ porter. Lokasjonene vil være begrenset av linjehastighet som ikke vil overstige dette. Tilbudte modeller bør ha 8, 24 eller 48 porter.

Fiskeridirektoratets oppsett krever at switcher på alle lokasjonene utenfor Bergen støtter “IP-Helper for DHCP Relay”.

Fiskeridirektoratet skal oppgradere sitt trådløse nettverk (se 1.3), og trenger switcher med porter som støtter 2,5Gbps PoE+. Det trengs også minimum to 10Gbps uplink porter. Det er estimert maks 4 porter pr switch som trenger PoE+. Dette kan gjerne være 8 porters switcher. Noen av skapene switchene skal monteres i har en dybde på mellom 26,5 og 30cm. Dersom tilbudte switcher inkludert strømkabel er større enn dette må de kunne monteres loddrett, og det vil være hensiktsmessig å tilby modeller som dekker både kravene i punkt 2) og 4) siden det kun vil være plass til en switch i enkelte skap.

Fiskeridirektoratet er klar over at noen av kravene til switchene samsvarer med hverandre, mens andre igjen er motstridende. Dersom tilbyder ser det mer hensiktsmessig eller at det er bedre økonomisk å tilby en modell som kan dekke flere behov så kan dette spesifiseres. Fiskeridirektoratet ønsker seg så få modeller som mulig, men er klar over utfordringene dette medfører.

SPF+ moduler til switchene vil være en del av tilbudet og skal oppgis i prisskjema.

Alle tilbudte modeller skal kunne administreres fra et sentralt administrasjonsverktøy.

Kostnad er estimert til 1.100.000kr

Delkontrakt 3 - Wifi aksesspunkter

Fiskeridirektoratet har i dag et Cisco-basert trådløst nett med 76 aksesspunkter hvor ca 40 i Bergen. 70 av aksesspunktene er end of life (EoL) i 2024. Aksesspunktene vil bli installert på Fiskeridirektoratets 21 lokasjoner langs hele kysten. Det er ønskelig at tilbudte aksesspunkter støtter 2,5Gbps overføringshastighet og kan bruke PoE+. Direktoratet ønsker seg færrest mulige modeller, men dersom dette er kostnadsdrivende er det ønskelig med tilbud på aksesspunkter som kun støtter 1Gbps for bruk på alle lokasjoner utenfor Bergen. Disse lokasjonene er begrenset av hastighet på linjen til lokasjonen.

Det trådløse nettet er administrert av en Cisco Catalyst 9800-CL og tilbudte aksesspunkter skal kunne administreres av denne.

Kostnad er estimert til ca 600.000kr

Delkontrakt 4 - UPS

Som et ledd i Fiskeridirektoratets oppgraderinger av infrastruktur så trengs det nye UPSer som erstatning for eldre og utgåtte modeller. UPSene vil bli plassert i Bergen. Det trengs 6 stk med 3pins kontakter (2 faser + jord) 32a ut og inn, samt et stk hvor inn strøm skal kobles mot standard veggstøpsel. Fiskeridirektoratet ser og for seg å begynne arbeidet med å etablere en disaster recovery site. (DRS) Størrelsen på DRS er uklar og det er ønskelig med en opsjon på opp til 3 UPSer som kan utløses i løpet av 2024. Dagens miljø består av en ny APC Smart UPS 5000, 6stk eldre APC Smart UPS 5000, 1stk Smart UPS 2200 og 4stk Smart UPS 1500.

Kostnad er estimert til ca 600.000kr.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00