VR Group Työterveyspalvelut OSALLISTUMISYYNTÖ

Information

05 - Contract notice - utilities
Negotiated procedure
2/17/2023 12:14 PM (GMT+01:00)
2/27/2023 9:00 AM (GMT+01:00)

Buyer

VR-Yhtymä Oyj VR-Yhtymä Oyj
Jaana Arvo Jaana Arvo
PL 488 (Radiokatu 3)
00096 Helsinki
Finland
1003521-5

Closing date has passed.

Short description

Hankinnan kohteena on VR Groupin eli VR- Yhtymä Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden (myöhemmin VR) Suomen liiketoimintojen kokonaisvaltaisten työterveyspalveluiden tuottaminen n 6000 työntekijälle (paikkakunnat liitteessä 1).

Valtaosa VR:n henkilöstöstä toimii ammattikuljettajina rautateillä, raitioteillä ja maantieliikenteessä tai sellaisissa liikennöintitehtävissä, joissa on erityiset terveydentilavaatimukset. Raideliikenteen kuljettajien lakisääteisiä terveystarkastuksia voivat tehdä ainoastaan Traficomin hyväksymät rautatielääkärit (1.7.2018 liikennepalvelulaki). Palveluntuottajan ja sen henkilöstön tulee olla perehtynyt/perehtyä myös muuhun liikenneturvallisuutta koskevaan ohjeistukseen (Väylävirasto, Traficomin ajoterveysohje) ja niissä kuvattuihin terveydentilaa koskeviin vaatimuksiin.

Henkilöstön työskentelyolosuhteet ovat vaihtelevat. Rautateillä ja linja-autoliikenteessä tehdään epäsäännöllistä vuorotyötä, johon liittyy väkivallan uhka. Logistiikassa ja ratapihoilla työ tapahtuu lisäksi osin ulkona. Huoltotöissä altistutaan melulle ja kemikaaleille. Valtaosalla työntekijöistä on tämän vuoksi määritelty terveystarkastustarve erityisen sairastumisen vaaran perusteella, kuten yötyö, melu väkivallan uhka ja kemialliset aineet. Toimihenkilöillä on käytössä hybridityömalli.

Hankintasopimuksen tavoitteena on vastuullinen, kustannustehokas, ammattitaitoinen ja kehittyvä työterveyshuollon kumppanuus, joka tukee VR:n hyvinvointi- ja työkykytoimintaa, liikenneturvallisuutta ja ylläpitää työ- ja toimintakykyä työuran eri vaiheissa. Painopisteenä on ennakoiva työterveystoiminta, henkilöstön työkykyriskien varhainen tunnistaminen ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisy sekä tehokas sairaanhoito. Sopimus tullaan tekemään yhden valtakunnallisen palvelutuottajan kanssa.

Palveluntuottajan tulee pystyä tuottamaan työterveyshuollon palveluja ainakin kaikilla niillä paikkakunnilla, jotka tulemme määrittämään hankintaprosessin aikana. Alustavat paikkakunnat kuvattu tämän ilmoituksen liitt.eessä 1 Paikkakunnat

Neuvotteluvaiheeseen valitaan kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät Tarjoajat.

Hankintaa koskevat asiakirjat ja niiden sisältö täydentyvät hankintamenettelyn aikana ja lopullinen hankinnan kohde ja vaatimukset esitetään lopullisessa tarjouspyynnössä.

Erityisalojen hankintalain 45 §:n 2 momentissa tarkoitettu puitesopimuksen perusteella mahdollisesti tehtävien hankintojen yhteenlaskettu enimmäisarvo koko sopimuskaudella (mukaan lukien mahdolliset optiot) on 30M €. Tarjoajaa pyydetään huomioimaan, että erityisalojen hankintalain 45 §:n 2 momentissa tarkoitettu yhteenlaskettu enimmäisarvo on eri asia kuin hankinnan ennakoitu arvo.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
VR Group Työterveyspalvelut OSALLISTUMISYYNTÖ.zip 349 KB
VR Group Työterveyspalvelut OSALLISTUMISYYNTÖ.pdf 385 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00