Konsulttipalvelun hankinta kuusamon reitistöjen ylläpidon ja kehittämisen suunnitelmaksi 2022-2030

Information

Open procedure
7/1/2022 1:38 PM (GMT+02:00)
8/5/2022 11:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupunki
Jukka Väisänen Jukka Väisänen
Keskuskuja 6, PL 9
93601 Kuusamo
Finland
0186418-5

Closing date has passed.

Short description

Kuusamon kaupunki, Yhdyskuntatekniikan toimiala pyytää tarjoustanne ostopalveluna toteuttavan Kuusamon reitistöjen ylläpidon ja kehittämisen suunnitelmaksi 2022–2030. Suunnitelma muodostaa ja kuvaa yhteisen näkemyksen alueen reitistökokonaisuudesta. Suunnitelmassa tunnistetut periaatteet ja toimintatavat ohjaavat jatkossa reittien ylläpitoa ja kehittämistä.



Pyydetään tarjouksia ostopalveluna toteuttavan Kuusamon reitistöjen ylläpidon ja kehittämisen suunnitelmaksi 2022–2030.

Suunnitelma ja sen sisältö
Suunnitelma muodostaa ja kuvaa yhteisen näkemyksen alueen reitistökokonaisuudesta. Suunnitelmassa tunnistetut periaatteet ja toimintatavat ohjaavat jatkossa reittien kehittämistä. Suunnitelmassa tarkastellaan Kuusamon reittejä niiden ylläpidosta vastaavien osapuolien suhteen seuraavasti:

- Metsähallituksen osalta (kokonaisuuden näkökulma, kts. liitteen reittilistaus)
- Kuusamon kaupungin osalta (lisäksi konkreettisempia reiteittäin, kts. liitteen reittilistaus)

Lopputulos esittää käytännön toimenpide-ehdotuksia ja mahdollisia jatkohanke-esityksiä, muodostaen vuosikymmenen loppuun ulottuvan kehyksen, sisältäen seuraavat kokonaisuudet:

Käyttäjäryhmät ja palvelutasot
Suunnitelma esittää (kaikille reittejä ylläpitäville toimijoille) tavat luokitella reitit käyttäjäryhmittäin sekä tavat määritellä niiden palvelutaso ja -vaatimukset (saavutettavuus, esteettömyys / yhdenvertaisuus, käyttötavat /-muodot)

Asiakasviestintä
Suunnitelma tarkastelee alueen reittejä asiakasviestinnän näkökulmasta ja esittää toimenpiteitä kaupungin ylläpitämien reittien asiakasviestinnän ja opastuksen kehittämiseksi sekä kotimaisen matkailijan että kansainvälisen matkailijan näkökulmasta. (viestintä ennen lähtöä, kohteessa, reitillä / taukopaikalla), huomioiden mm. Metsähallituksella käytössä olevat hyväksi todetut käytänteet.

Ylläpito ja kehitys reunaehtoineen
Suunnitelma esittelee ylläpitotoiminnan pääperiaatteet ja tavoitteet sekä tunnistaa nykyisen reittitarjonnan kehittämismahdollisuudet ja -rajaukset.

Suunnitelma esittää myös ehdotuksia matkailua tukeville, helpoille talviajan reiteille (esim. kävely) ja tarkastelee nykyistä kelkkaturismia palvelevia reittejä ja niiden kehittämistä.

Suunnitelma huomioi toimintaympäristön reunaehdot, jonka puitteissa toiminta tapahtuu (esim. suojelualueet ja niiden lainsäädäntö).


AIKATAULU
Väliraportti 31.12. 2022 mennessä.
Lopullinen suunnitelma ja sen käytännön toimenpide-esitykset on oltava valmiina 30.6.2023.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Konsulttipalvelun hankinta kuusamon reitistöjen ylläpidon ja kehittämisen suunnitelmaksi 2022-2030.zip 577 KB
Konsulttipalvelun hankinta kuusamon reitistöjen ylläpidon ja kehittämisen suunnitelmaksi 2022-2030.pdf 265 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00