Palmurinteen päiväkodin jäähdytyksen lisäys (pääurakka)

Information

Open procedure
3/15/2022 9:33 AM (GMT+01:00)
3/29/2022 11:00 AM (GMT+02:00)

Buyer

Valkeakosken kaupunki Valkeakosken kaupunki
Jarmo Airaksinen Jarmo Airaksinen
Sääksmäentie 2
37600 Valkeakoski
Finland
0157568-2

Closing date has passed.

Short description

Valkeakosken kaupungin toimitilapalvelut pyytää tarjouksia urakka-asiakirjojen mukaisesti Palmurinteen päiväkodin (Heikkilänkatu 5, 37600 Valkeakoski) jäähdytysjärjestelmän asennuksesta.

Urakassa rakennetaan uusi ilmanvaihdon jäähdytysjärjestelmä, jota hyödynnetään myös lisälämmönlähteenä. Jäähdytys toteutetaan ulkoasenteisella ilmavesilämpöpumppuyksiköllä ja ilmanvaihtokoneiden yhteyteen asennettavilla jälkijäähdytyspattereilla. Lämmitys toteutetaan kaukolämmön alajakokeskuksen rinnalle kytkettävillä levylämmönsiirtimillä. Urakkaan sisältyy ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkön asennus sähkö- ja putkiasennuksineen, jäähdytyspatterien ja lämmönsiirrinten asennus sekä tarvittavat rakennus- ja aputyöt. Urakkaan sisältyy ilma-vesilämpöpumpun tarvittavat automaatio liitynnät, kenttälaitteet, kaapelointi ja kenttäpään kytkennät.

Tilaajan erillishankintana omana työnä tai alistettuna sivu-urakkana toteutetaan ulkopuoliset maanrakennus- ja valetun konepedin rakennustyöt sekä muutokset rakennusautomaatioon ja alakeskuspään kytkennät ovat tilaajan erillishankintana alistettu sivu-urakkaa.

Hankkeelle on saatu rakennuslupa. Urakoitsija toimii rakennushankkeen päätoteuttajana. Urakoitsijan tulee asettaa kohteella vastaava työnjohtaja ja ilmanvaihtotyönjohtaja.

HUOM! Tarjouksen jättämisen edellytyksenä on kohteeseen tutustuminen. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta II.2.4)

Urakka käsittää suunnitelmien mukaiset ilma-vesilämpöjärjestelmän-, putki-, sähkö-, rakennus-, ja aputyöt ellei niitä ole erikseen merkitty kuuluvaksi tilaajan hankintaan. Tilaajan omana työnä tai alistettuna sivu-urakkana toteutetaan maanrakennus-, konepeti- ja aitatyöt sekä muutokset rakennusautomaatioon ja alakeskuspään kytkennät

Ilma-vesilämpöpumpun ohjaus ja valvonta liitetään Modbus- tai vastaavalla liitännällä kiinteistön olemassa olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään (Schneider). Rakennusautomaatioon liitetään kaikki mittaus-, säätö- ja hälytystiedot. Urakkaan kuuluu järjestää ilma-vesilämpöpumpun tarvittavat liitynnät, kenttälaitteet, kaapelointi ja kenttäpään kytkennät.

Urakoitsijan on nimettävä työstä vastaavan työnjohtaja sekä ilmanvaihtotyönjohtaja, joiden velvollisuus on osallistua työmaalla pidettäviin kokouksiin ja katselmuksiin. Rakennuttaja edellyttää, että työjohtajalla on riittävä ammattitaito ja kokemus vastaavanlaisista muutoskohteista.

Tarjoajan on tutustuttava kohteeseen etukäteen paikanpäällä. Kohdetta esitellään tilaajan toimesta. Urakoitsija ei voi tutustua kohteeseen omatoimisesti.

Tutustumiskäynti tulee sopia ennalta LVI-insinööri Ismo Simolan kanssa etukäteen, ismo.simola@valkeakoski.fi tai 040 335 7704. Keskeytetyn urakan tutustumiskäynti luetaan hyväksyttäväksi tutustumiskäynniksi kohteeseen.

Rakennus- ja asennustyöt tulee tehdä lämmityskauden ulkopuolella. Ilmanvaihdon pysäyttämisen vaativat työt tulee tehdä tehdä kello 16-06 välisenä aikana. Huomioitavaa on, että päiväkoti on ympärivuorokautisen päivähoidon kohde ja toiminnassa koko työmaan ajan, mikä tulee huomioida urakoitsijan työmaan suunnittelussa. Urakoitsijan tulee tiedottaa ja sopia päiväkodin kanssa mahdollisista häiriöistä hyvissä ajoin etukäteen.

Työt voidaan aloittaa viikolla 16. Kokonaisuudessaan työt tulee olla valmiit viikolla 30. Tässä hankkeessa työpäiviksi luetaan päivät maanantai-sunnuntai. Viivästyssakko poiketen YSE98 ehdoista on 0,3%/työpäivä arvonlisäverottomasta urakkahinnasta, kuitenkin enintään 60pv. Työt voi aloittaa viikolla 15 ja ne tulee olla kokonaisuudessaan valmiit viikolla 30. Tarjoaja esittää ennen sopimuksen allekirjoitusta työmaakohtaisen urakka-aikataulun.

Suunnitellun ulkoyksikön paikan alla kulkee nyt kaukolämpöputket, jotka siirretään energialaitoksen toimesta. Tilaaja vastaa siirron aikataulun sopimisesta energialaitoksen kanssa. Energialaitoksen siirtotöistä syntyvät kustannukset eivät sisälly urakkaan.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Palmurinteen päiväkodin jäähdytyksen lisäys (pääurakka).pdf 406 KB
Palmurinteen päiväkodin jäähdytyksen lisäys (pääurakka).zip 6.71 MB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00