Analyysilaite mikrobiologialle COVID-19 testien tekemiseen

Information

Direct award
9/7/2020 9:36 AM (GMT+02:00)

Buyer

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Antti Pasala Antti Pasala
Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki
Finland
0243096-0

Assignment text

Pandeemisen koronaviruksen diagnostiikkaan tarvitaan nopeasti lisäkapasiteettia. Kansallinen testausstrategia edellyttää testausmäärän kasvattamista ja testausprosessin nopeuttamista. Nykyisistä näytemääristä ei pystytä nykyisellä laitteistolla suoriutumaan ja alihankinnan saatavuus on epävarmaa vallitsevan tilanteen vuoksi. Ottaen huomioon EPSHP:n mikrobiologian laboratorion tilat ja resurssit, hankittava laitteisto tulee olla mahdollisimman automaattinen ja laitteistoa tulee voida hyödyntää myös pandeemisen tilanteen jälkeenkin. Testireagenssien /-tarvikkeiden saatavuuden varmistamiseksi valitaan toimittaja, jolla tuotanto sijaitsee kotimaassa. Laajoilla kansainvälisillä markkinoilla toimivien tuotantoyhtiöiden testireagenssi/-tarviketoimituksissa on todettu olevan suurta epävarmuutta tässä globaalisti haastavassa tilanteessa. On todennäköistä, että testimäärät tulevat edelleen kasvamaan influenssakauden aikana.

Hankinta on äärimmäisen kiireellinen ja välttämätön COVID-19 pandemiasta johtuen.

Hankinta esitetään toteutettavaksi suorahankintana kiireellisenä, koska COVID-19 näytemäärät ovat nousseet kriittisesti ja nykyisille laitteistoille ei saada riittävästi testireagensseja/tarvikkeita. Lisäkapasiteettia COVID19-diagnsotiikkaan pandemiatilanteessa tarvitaan mahdollisimman pikaisesti. Amplidiag Easy-laitteiston ja reagenssien tuotanto sijaitsee Espoossa, mikä helpottaa ja nopeuttaa testien saatavuutta Suomessa. Laitteella on mahdollista kasvattaa COVID-19 viruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa sairaanhoitopiirin testauskapasiteettia.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00