Endoskopiatornien päivitys

Information

Direct award
3/18/2020 8:41 AM (GMT+01:00)

Buyer

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Antti Pasala Antti Pasala
Hanneksenrinne 7
60220 Seinäjoki
Finland
0243096-0

Assignment text

Hankinta on olemassa olevan vanhentuneen ja käytöstä poistuvan laitteiston korvaamista uudella. Laitteiden kilpailuttamisella ei saavutettaisi taloudellista hyötyä, joten hankintaa esitetään toteutettavaksi suorahankintana.
Leikkausyksikössämme on käytössä Olympus Finland Oy:n endoskoopit, jotka vaativat toimiakseen Olympuksen keskusyksiköt ja valolähteet. Osa käytössä olevista skoopeista on vielä vanhempaa Exera II laitekantaa, jotka vaativat toimiakseen uudemmat Exera III keskusyksikön. Lisäksi osassa endoskopiatorneissa on vielä vanhat monitorit, joiden kuvan laatu ei enää vastaa nykypäivän vaatimuksia. Nämä monitorit päivitetään 4K monitoreiksi riittävän hyvän kuvanlaadun varmistamiseksi.
Nyt hankittavien laitteiden tulee olla yhteensopivia käytössämme olevien Olympus bronko-, gastro-, kolono- videokysto- ja naso-rhino-laryngoskooppien kanssa. Lisäksi laitteiden tulee olla yhteensopivia käytössämme olevien Olympuksen SD-, HD- ja PDD -kamerapäiden kanssa ja toimia NBI -erikoisvalon kanssa. Käytössämme olevia laitteita voidaan käyttää ainoastaan Olympus Oy:n keskusyksiköillä ja valolähteillä. Olympus Finland Oy on ainoa toimittaja, joka voi toteuttaa hankinnan. Muilla toimittajilla ei ole käytössämme olevien laitteiden kanssa yhteensopivia keskusyksiköitä ja valolähteitä.
Hankintalain 40 §:n 1 momentin 2 kohdan mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan, jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan.
Hankintalain 41 §:n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan, kun alkuperäisen toimittajan kanssa tehtävä tavarahankinta on lisätilaus, jonka tarkoituksena on aikaisemman toimituksen tai laitteiston osittainen korvaaminen tai laajentaminen. Edellytyksenä on, että toimittajan vaihtaminen johtaisi teknisiltä ominaisuuksiltaan erilaisen tavaran hankkimiseen, mikä aiheuttaisi yhteensopimattomuutta tai suhteettoman suuria teknisiä vaikeuksia käytössä ja kunnossapidossa.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00