Upphandling av skyltar

Information

Open procedure
3/18/2020 4:05 PM (GMT+01:00)
4/24/2020 10:59 PM (GMT+02:00)

Buyer

Ålands hälso- och sjukvård Ålands hälso- och sjukvård
Upphandlingsenheten Upphandlingsenheten
Christina Nukala-Pengel Christina Nukala-Pengel
Doktorsvägen 1
22111 Mariehamn
Finland
1907542-4

Closing date has passed.

Short description

Upphandling av skyltar och omskyltning av sjukhuset både inom och utomhus. En skyltrapport finns som underlag för upphandlingen.

Villkor för deltagande

Lämplighetskraven för kandidater eller anbudsgivare

Anbudsgivaren ska ha kompetens, personal, maskiner, utrustning och kapacitet att driva verksamheten. En samlad bedömning kommer att ske av anbudsgivarens beskrivning av verksamheten samt av referenser. Anbudsgivare ska lämna minst 3 (tre) referenser utförda under de 3 (tre) senaste verksamhetsåren. Referenserna ska avse liknande uppgifter som upphandlingen avser.

Anbudsgivaren ska ha en sådan ekonomisk och finansiell situation, att denne klarar av att fullgöra uppdraget och etablera ett leverantörsförhållande med Ålands hälso- och sjukvård. Den ekonomiska och finansiella situationen bevisas genom inlämnande av följande intyg: (intyg begärs in av vinnande leverantör)

Anbudsgivarens kreditomdöme ska innebära riskklass 3 (på en 5-gradig skala)/alternativt A (där AAA är det bästa) eller motsvarande omdöme hos kreditmarknadsinstitut. Kreditomdömet ska vara högst 3 (tre) månader gammalt räknat från sista anbudsdag.

Om en anbudsgivare saknar klassificering, eller har en lägre kreditklass än ovan, görs en individuell bedömning för eventuellt godkännande. För att möjliggöra en sådan bedömning, ska till anbudet bifogas en sådan utredning, att det kan anses klarlagt, att anbudsgivare har motsvarande ekonomisk stabilitet, genom att någon av nedanstående handlingar inlämnas:

1. Garanti från moderbolaget, eller annan, där det klart och tydligt framgår att garanten, eller moderbolaget träder i anbudsgivares ställe i händelse av att denne inte längre kan fullfölja sina förpliktelser mot den upphandlande enheten. Med förpliktelser avses både finansiellt ansvar och förpliktelse att fullfölja det egentliga åtagandet i avtalet. Sådant intyg skall bifogas anbudet och vara undertecknat av moderbolagets, eller garantens firmatecknare. Efterfrågad riskklassificering, samt kraven ovan skall i dessa fall på motsvarande sätt redovisas och uppfyllas av garanten.

2. Företag, även nystartade företag, skall redovisa sin ekonomiska och finansiella situation för att visa att de har tillräcklig ekonomisk och finansiell styrka att fullgöra uppdraget under anbudstiden. Bevis utgörs av bankgaranti och senaste bokslut, eller revisorsintyg i det fall inget bokslut ännu har upprättats. Bankgaranti skall uppgå till 15 % av anskaffningspriset exkl. moms eller för fortlöpande tjänster det kalkylerade priset för 12 (tolv) månader i euro för anbudsgivaren och ställas senast vid avtalstecknande.

I anbudet ska det framgå, att anbudsgivaren uppfyller de nationella kraven om producentansvar för förpackningar och förpackningsavfall

Intyg och deklarationer som anbudsgivarnas lämplighet utvärderas mot.

Anbudsgivaren ska visa intyg över registrering i yrkes- handels- eller näringsregister. Intyg begärs in av vinnande leverantör

Anbudsgivare ska presentera intyg över att anbudsgivaren inte har försummat att betala skatter, förskottsinnehållningar eller lagstadgade socialskyddsavgifter. (intyg begärs in av vinnande leverantör)

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00