Trail-kalustonhallintajärjestelmän kehitystyön suorahankinta

Information

Direct award
2/28/2020 12:46 PM (GMT+01:00)

Buyer

Yleisradio Oy Yleisradio Oy
PL 76
00024 Yleisradio
Finland
0215438-8

Assignment text

Hankintalain 40 §:n 2 momentin 2-kohdan mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan, jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan; lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta.

Yleisradio Oy:n käytössä on Trail-kalustonhallintajärjestelmä. Järjestelmän on kehittänyt on Trail Systems Oy, joka myös omistaa järjestelmän lähdekoodin. Muilla toimittajilla ei ole pääsyä järjestelmän lähdekoodiin, jonka vuoksi ainoastaan Trail Systems Oy voi tehdä järjestelmän kehitystyötä. Hankittavan kehitystyön kohdalla ei myöskään ole saatavilla korvaavia ratkaisuja.

Edellä mainitusta syystä voidaan katsoa, että teknisestä syystä ja korvaavien vaihtoehtojen puuttuessa vain yksi toimittaja voi toteuttaa hankinnan, ja siten hankinnan tekemiselle suorahankintana on olemassa hankintalain 40 §:n 2 momentin 2-kohdan mukainen peruste.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00