Kumppani tietovarastoinnin ja data-analytiikan kehittämiseen

Information

2/26/2020 5:57 PM (GMT+01:00)
3/17/2020 11:05 AM (GMT+01:00)

Buyer

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos
Ann-Mari Tiainen Ann-Mari Tiainen
Hämeentie 86
00550 Helsinki
Finland
0201256-6

Closing date has passed.

Short description

HUOM! Tämä ei ole tarjouspyyntö vaan tietopyyntö. Tämän ilmoituksen julkaisemisella ei aloiteta tarjouskilpailua, vaan kyseessä on markkinakartoitukseen liittyvä tietopyyntö osana hankinnan valmistelua. Hankintayksikkö voi käyttää hyväkseen tämän markkinavuoropuhelun tietoja hankinnan valmistelussa.

HKL etsii kumppania dataohjautuvan toiminnan kehittämiseen. Olemme aloittaneet matkamme tietovaraston kehittämisestä, ja samalla pohdimme IoT:n mahdollisuuksia osana kehittämistyötämme. Olemme vielä matkamme alkutaipaleella ja kutsummekin nyt kiinnostuneita toimijoita markkinavuoropuheluun, jotta ymmärtäisimme paremmin, mihin meidän kannattaa tähdätä ja keiden kanssa.

Yleiskuvaus HKL:n järjestelmäarkkitehtuurista on kuvattu liitteessä 1. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana kehittäneet tietovarastoa Microsoft-teknologiapohjaisesti (liitteen kuvassa tietovarasto on merkitty nimellä ”Metron ja ratikan raportointi”). Olemme avoimia keskustelemaan myös muista teknologiavaihtoehdoista. Kehittämistarpeina olemme tunnistaneet mm. suoriteperusteisen toiminnan analysoinnin, ennakoivan kunnossapidon, projektisalkun hallinnan, energian kulutuksen optimoinnin ja teknisten häiriöiden juurisyiden selvittämisen.

HKL järjestää markkinavuoropuhelutilaisuuden 20.3.2020 klo 12:00-16:00 Vallilan varikolla osoitteessa Hämeentie 86, 00550 Helsinki. Toivomme paikalle IoT:n, datan, tiedolla johtamisen sekä muutosjohtamisen asiantuntijoita keskustelemaan kanssamme matkamme jatkosta. Toivomme näkemyksiä teknologisista vaihtoehdoista,
yhteistyömalleista sekä toiminnan kehittämisestä datan avulla.

Tilaisuus on yhteinen kaikille kiinnostuneille toimijoille. Voitte lähettää kysymyksiä etukäteen 17.3.2020 klo 12:00 mennessä osoitteeseen juha.vaaraniemi@hel.fi. Vastaamme kysymyksiin yhteisesti tilaisuudessa. Myös markkinavuoropuhelutilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä kaikista hankintaan liittyvistä asioista. Jos emme pysty vastaamaan kaikkiin esitettyihin kysymyksiin tilaisuudessa, lopullinen kannanottomme kysymyksiin tulee huomioiduksi lopullisessa tarjouspyynnössä, mikä tulee näin kaikkien tarjoajien tietoon samalla tavalla ja yhtä aikaa, kun lopullinen tarjouspyyntö lähetetään.

Käymme läpi myös ajatuksiamme mahdollisesta tulevasta kilpailutuksesta, johon kaipaamme näkemyksiänne. Jotta tilaisuus olisi mahdollisimman vuorovaikutteinen, rajaamme osallistujamäärän 2 henkilöä / toimija ja yhteensä 40 henkilöön ilmoittautumisjärjestyksessä. Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen 17.3.2020 klo 12:00 mennessä osoitteeseen juha.vaaraniemi@hel.fi. Tervetuloa!

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Tietopyyntö.pdf 198 KB
287277_liitteet.zip 232 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00