Kahden keskisarjan sydämen ultraäänitutkimuslaitteen hankinta

Information

Direct award
2/7/2020 10:32 AM (GMT+01:00)

Buyer

Turun kaupunki Turun kaupunki
Emilia Aho Emilia Aho
PL 630 (Käyntiosoite: Linnankatu 31, 2. krs)
20101 Turku
Finland
0204819-8

Assignment text

Suorahankinnan perusteena on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 40 §:n 2 momentin 2 kohta, koska muun kuin Philips Oy:n ultraäänilaitteen hankkiminen aiheuttaisi tarpeen uuden ruokatorvianturin sekä työasemaohjelmiston hankinnalle. Uuden anturin ja työasemaohjelmiston arvo olisi yksinään noin 35 000 € (alv 0%). Lisäksi Turun kaupunginsairaalan sydänpoliklinikalla on Philips Oy:n ultraäänikuvantamiseen perustuva ekosysteemi (kaksi kardiologisen ultraäänidiagnostiikan korkeimman vaatimustason laitetta ja yksi liikuteltava kannettavan tietokoneen kokoinen laite, joiden rahallinen uusihankinta-arvo ylittäisi 250 000 € alv. 0%). Tästä seuraten kahden ultraäänilaitteen hankkiminen muulta toimittajalta kuin Philips Oy:ltä voisi johtaa merkittävästi pelkkien laitteiden arvoa suurempiin kokonaiskustannuksiin.

Hankinnan toteuttamiselle ei ole olemassa järkevää vaihtoehtoista tai korvaavaa ratkaisua. Hankinnan kohdetta ei ole myöskään keinotekoisesti rajattu kilpailun vähentämiseksi, koska kaupunginsairaalan nykyinen laite- ja järjestelmäkanta toimii olennaisena vähimmäisvaatimuksena hankinnan toteuttamiselle. Eri toimittajien tuotteiden yhdistäminen heikentäisi merkittävästi kaupunginsairaalan mahdollisuuksia vaativien jälkianalyysien hyödyntämiseen potilaiden hoidossa.

Koska kyseessä on kokonaisuutena arvioiden vähäinen täydennys olemassa olevaan ekosysteemiin, eikä koko laite- ja järjestelmäkokonaisuuden uusimista voida pitää kustannuksiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan järkevänä vaihtoehtoisena tai korvaavana ratkaisuna, esitetään hankinnan kohteena olevat laitteet ja ohjelmistot hankittavaksi Philips Oy:ltä annetun tarjouksen mukaisesti.



Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00